Nevşehir’in Gülşehir İlçesine bağlı Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kadın Kültür Evi, düzenlenen törenle yapıldı.

 

Yeniyaylacık köyünde ev hanımları ve kooperatif üyesi kadınların eğitimi ve kültürel etkinliklerin yapılması amacıyla kurulan "Kadın Kültür Evi"nin açılışına, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehtap Aracı, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Gülşehir Müftüsü Nuh Arslan, MHP Gülşehir İlçe Başkanı Abdullah Ergen, İl Genel Meclis Üyeleri Hakan Yaman ve Esat Kale, Köy Muhtarı Nurettin Yılmaz, işadam Hüseyin Ödemiş, kooperatifin kadın üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kooperatif Başkanı Melek Özdemir'in bahçesinde yerel meyve, yöresel çörek, ayran ve üzüm şırası ikramı ile başlayan Kadın Kültür Evinin açılış kurdelesini, Müftü Arslan, İŞKUR İl Müdürü Temel ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz birlikte kesti.

 

Açılışın ardından Özdemir tarafından katılımcılara Kadın Kültür Evi gezdirildi.

 

Kadın Kültür Evi çatısı altında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren Özdemir, kültür evinde köyde hayatını sürdüren kadınlar ve kooperatif üyelerinin yararına olan çeşitli eğitim faaliyetleri yürüteceklerini kaydetti.