NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Mart –Nisan aylarında başlatılması planlanan çalışmalarla 40 senelik kanalizasyon hattı yenilenecek.

Kanalizasyon projesinin tamamlanıp, İller Bankasına teslim edildiğini belirten Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, “Gülşehir Belediyesi tarafından altyapı projesine ilk adım atıldı. Gülşehir’de  1970’li yıllarda o günün nüfus ve şartlarına uygun yapılan kanalizasyon ve içme suyu hattı bugün ilçemizin ihtiyacına cevap veremiyor. Alt yapı ekibimizce günde nerede ise on adet arızaya müdahale ediliyor. Bu durum maliyetlerimizi aşırı derecede artırmanın ötesinde halkımızın mağduriyetine de sebep oluyor. İlçemiz kanalizasyon altyapısının yenilenmesi için İller bankasına müracaat edildi. İller bankasının yazılarına istinaden belediye meclis kararımız ile İller bankasında Belediyenin Kanalizasyonla ilgili iş ve işlemlerini takip etmek üzere belediye başkanı olarak bana Meclis üyelerimizin oy birliği ile yetki verildi” dedi.

İller bankası genel müdürlüğü ilçemiz kanalizasyon proje çizim işini ihale ederek ihaleyi Ankara’da mukim vadi proje müşavirlik firması kazandı. Vadi proje ilçemizde yaklaşık altı ay inceleme, Araştırma ve kazı çalışması yaparak projeyi İller Bankası Genel Müdürlüğüne teslim etti.

Yaklaşık 20 Milyon TL civarında olan projede eski kanalizasyon hattı yağmur suyuna bırakılarak 75 Km Açık yollar, 75 Km Açılacak yollar Projeye dahil edilerek Gülşehir merkezde 150 Km’lik kanalizasyon çalışması yapılacak. Ayrıca 2016 yılının ilk aylarında temiz su projesi de tamamlanarak iller bankasına teslim edilecek.