Gülşehir Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesinde Tarih Yaşam kulübü ve Spor/Okçuluk Kulübü öğrencilerinin organize ettiği “Bir Bahar Bayramı; Nevruz” adlı Nevruz programı coşkulu bir şekilde kutlandı.
Gülşehir Kaymakamı Çağlar TEKİN, Garnizon Komutanı Onur BEŞİKTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ateş, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanları,  Gülşehir İş ve Ziraat Bankası Müdürleri,  Okul Aile Birliği Başkanı Özgür YILDIRIM, Gülşehir’deki kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Protokol üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ‘Bir Bahar Bayramı Nevruz’ programı Bağımsız Türk devletleri geçit merasimi ile başladı. Geçit merasimi sırasında Türk devletlerinin milli şairlerinden seçmeler,  Bahar/Nevruz ve Kahramanlık şiirleri, Okul öğretmenlerinin Nevruz ile ilgili düşünceleri öğrenciler tarafından okundu.Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin,  Nevruz ateşini yakarak Öğrencilerle birlikte ateşin üzerinden atladı. Öğrenciler ve misafirler hep birlikte TürklerinErgenekon’dan çıkışlarını simgeleyen örs üzerinde demir dövdü. Okçuluk/atıcılık müsabakası düzenlendi. Geleneksel olarak boyanmış Nevruz yumurtaları yarışması yapıldı. Ağaç bayramı münasebetiyle öğrenciler çam fidelerini toprakla buluşturdular, can suyu verdiler.  Misafirlere ve öğrencilere Bulgurlu Nevruz pilavı ve ayran ikramı yapıldı. Programın son bölümünde ise öğrenciler ve misafirler yöremize ait halay ve oyunlarla doyasıya eğlendiler.
Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Voleybol Kız İl şampiyonu takıma ödülünü, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz anısına düzenlenen satranç turnuvasında İlk üçe giren öğrencilere ödüllerini Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Şehitlerimize Mektup yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini  Gülşehir Garnizon Komutanı Onur Beşiktaş, Okçuluk Müsabakasında İlk üçe giren öğrencilere ise ödüllerini Baten Eneri Gülşehir Müdürü aynı zamanda Gül. Şehit H.Sibel Çetinkaya And. Lise okul aile birliği başkanı Özgür Yıldırım verdi.
Program sonunda Tarih Yaşam Kulübü Başkanı Büşra ACER; konuşmasında Programın hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Okul müdürümüz Nuh Korkmaz, Tarih Yaşam Kulübü Danışman Öğretmenimiz Tayfur Urgençve Spor Kulübü Danışman öğretmenlerimiz Fatih Kolukısa, İlhan Ekici öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize Türk tarihinin geçmişi kadar kadim ve 5000 yıllık bir geleneğe sahip Nevruz bayramını tüm arkadaşlarımızla birlikte gerçek anlamda kutlattıkları ve kutlamamıza destek sağladılar. Nevruz’u Bir bahar bayramı olarak kutladık ve eğlendik. Okul hayatımda unutmayacağım eğlenceli bir gün yaşadım. Dedi. Okul öğrenci meclis başkanı Ayşegül Çalışkan ise Nevruz’un kardeşliğini, baharın gelişini tüm öğrenci arkadaşlarımla birlikte burada yaşadık, eğlendik bugün mutluyuz ve bugün dileğimizde sevgi var. Dedi.