Nevşehir - Gülşehir arasında bulunan ve il merkezi ile Gülşehir ilçesinin bağlantısı olan ve ayrıca Tuzköy Havaalanına ulaşımı sağlayan asfalttaki durum içler acısıdır. Turizm merkezi olarak gösterilen Kapadokyada bir çok vatandaş ve turistlerin il ve çevresine gelmek için kapı görevi görev HAVAALANI yolu olarak kullanılan ve daha Hacıbektaş şenlikleri döneminde 1-2 ay önce göstermelik olarak atılan asfalttan eser kalmadı. 

Konuyla ilgili şikayetlerini Gazetemize bildiren Vatandaşlarla yaptığımız röportajda ; Karayollarının çalışmasını pek fazla sağlıklı bulmadıklarını, yolun kazılarak yeniden asfalt dökülmesi gerekirken asfalt çalışmasının eski asfaltın üstüne tekrar döküldüğünü,yeni atılan asfaltın artık ortadan kaybolduğunu, asfalt olarak dökülen mıcırların bir çok arabanın camlarını kırdığı,lambalarını patlattığını Nevşehir - Gülşehir arasında bulunan çift şeritli yolu her iki tarafınada atılan asfalt bir çok mal kaybına sebep oldu. Can kaybı olmadan bu duruma yetkililerin el koymalarını istediklerini belirttiler.

 

Bizde bu konuya mizahi tarzdan yaklaşalım. LÜTFEN OKURKEN GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN VE YORUMLARINIZI BİZE ULAŞTIRIN MERAKLA BEKLİYORUM. 

Türkiye Karayolları ekibi, Almanya ya bir ziyarette bulunurlar. Almanya yetkilileri ülkelerini turizm yerleri gezdirirler, daha sonra asfalt makinalarını gösterirler. Türk Karayolları ekibi Almanyadaki yolları incelerler. Ve güzel bir şekilde ziyaretlerini tamamlar. Aradan 6 ay geçtikten sonra Alman Kara yolları ekibi Türkiyeye iadeyi ziyaret etmek istediklerini bildirirler. Türkiyede bu durumu hoş görüyle karşılarlar ve bir gezi proğramı hazırlar bu gezi proğramına Kapadokya bölgesinide eklerler. Neyse Alman Kara yolları ekibi ülkemizi ziyarete gelir. Bir çok turizm kenti ve müzeler gezdirililer. Sıra gelir Kapadokya yı gezmeye Tuzköy havaalanına uçakla iniş yapan heyet otobüslerle havaalanından alınır. Gülşehirin içine girmeden direk çevre yolundan Nevşehire götürürlerken biri bu kasaba neresi diye sorarlar Türk yetkili Gülşehir ilçesi diye cevap verir. Bir başka Alman yetkili Ürgübün ilçesimi diye cevap verir. Türk yetkili Alman yetkililere durumu anlatır. Gülşehirin şirin bir ilçe olduğunu, buranın Nevşehir ilçesi olduğunu, Ürgübünde Nevşehir ilçesi olduğunu anlatır. Görmeden bilgi sahibi olur Alman yetkili ilçe geçildikten sonra Açıksaraya gelinir tam o tatlı ramba çıkıldıktan sonra bir bakarlarki Karayolları ekibi çalışıyor. Alman Karayolları ekibi gelmeden yolu yenileme yapıyorlar. Otobüs durdurulur meslektaşlarına kolay gelsin diyebilmek için 3-4 Alman karayolları yetkilisi aşağı iner ilerde bir karayolları ilçesinin asfatta açılan çukura bir işçinin asfalt döküp üstünde zıpladığını görürler. Şaşırırlar sorarlar bu işçi ne yapıyor ,anlatırlar asfaltta yama yapıyor diye işte o anda bir Alman çok şaşırır ve Türklere asfalt yapmayı biz öğrettik ama yama yapmayı kim öğretti onu bilmiyoruz. der. (kısa bir kesit hayatımızdan)