Güney Kore'nin Jeollanamda eyaletinden 10 kişilik belediye yetkili çalışanlarından oluşan heyet Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti.

Güney Kore'den gelen heyet hem turistik amaçlı gezi yapıp, hemde Türkiye de turistlere sağlanan hizmetleri kendi gözleri ile görmek istediklerini belirtiler. 

Türkiye'deki hergün artış gösteren Turizm potansiyelini kendi bölgelerinde nasıl uygulayabilecekleri konusunda Nevşehir İl Kültür Turizm Müdür vekili Cengiz Ekici'den bilgiler aldılar.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm vekili Cengiz Ekici konuklarına Kore -Turkiye ilişkileri ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler aktarıp, bölgeye gelen Turistlere sağlanan hizmetlerden ve yapılan tanıtım ve pazarlama konularında bilgiler aktardı. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen ziyaret sırasında da konuklara Nevşehir ve Kapadokya Bölgesini  tanıtıcı dokümanlar ve el sanatları ürünleri hediye edildi.

Ziyaret sonunda Günün anısına fotoğraf çektiren Güney Kore Turizm Heyeti Sayın Ekici'ye misafir perverliği için teşekkür ettiler ve Kapadokya'ya Hayran Kaldıklarını ifade etti.