FİB ÖZEL- Harun Basci bundan 45 yıl önce Almanya’ya giden Nevşehirli bir gurbetçi ailenin çocuğu.Nevşehirli gurbetçimiz Harun Basci'nin, Sizler için herkesin kendine pay çıkarabileceğini benzersiz bir başarı öyküsünü kaleme aldık.

Harun Basci ; Almanyada yaşayan, 31 yaşında Nevşehirli bir Türk genci..

Gelin bundan sonrasını Nevşehirli genç gurbetçimiz Harun Basci'nın ağzından dinleyelim:


Ben Nevsehirin Özkonak Kasabasindan Harun Basci..
 
Öncelikle Almanya´nin Mülheim an der Ruhr sehirinde yasayan bir Nevsehirli olarak, siz www.fibhaber.com'a saygi ve sevgilerimi iletmekten büyük mutluluk duyuyorum.
 
Son zamanlarda FİB Haber Ajansi´nin iş adamlarıyla ve yöneticilerle yapmış olduğu haberleri, yakından takip etmekteyim. Bu haberleri bir fırsat bilerek, size kendimden kısaca söz etmek istiyorum.
 
Ben 1971 yılında Nevşehir´in Avanos ilçesine bağlı Özkonak Kasabasından Almanya`ya göç eden gurbetçi bir babanın çocuğuyum. 31 yasındayım, Evli ve 2 kız çocuk babasıyım. 11 yıldır Duesseldorf Havaalanın`da görev yapmaktayım. Kısaca size son 11 yılda neler yaptigim ve nekadar yol katettigimden bahsetmek istiyorum.
 
Benim öyküm söyle basladi:
 
2005 yilinda Havaciligin Yer Hizmetleri sektöründe isci olarak, göreve basladim.
2008 yilinda ilk yükselisimi yasadim ve isci yöneticisi olarak görevime devam ettim.
2010 yilinda Süpervisor belgesini aldim ve vardiye sorumlusu secildim. Bu süre icerisinde bana sunulan imkanlari degerledirerek Yer Hizmetlerinde gerekli olan sertifikalara sahip oldum. Sektörümüzün yöneticileri bu performansimi göz önünde bulundurarak beni 2013 yilinda Assistan Operation Müdürlügü`ne laik gördüler.
 
Bulunmus oldugum konumda üstün performans göstererek, yönetim kurulumuzun karari ile 2014 yilinda Airside Manager ( Istasyon Müdürü) olarak atandim ve 870 personelden sorumlu yönetici olarak görevime devam etmekteyim.
 
Yakin cevremden ve Havacilik sektöründe örnek bir yönetici oldgumdan sikca bahsediliyor. 
 
Bir Nevsehirli olarak gurbette yasayan genc hemsehrilerimize FIB Haber aracilgiyla bir tavsiyde bulunmak istiyorum.

Yaptigimiz islerde dürüst, samimi, azimli ve kararli olalim.

 
Bir insanin istedikten sonra basaramayacagi, üstesinden gelemeyecegi hic bir sey yoktur.
 
Bana bu firsati sundugunuz icin tüm FİB Haber Ailesine tesekkür ederim. Son olarak sizlerin aracılığı ile 
Nevşehir'in Özkonak kasabasında yaşayan akrabalarım var onalara, Ayrıca Nevşehir'in sevilen esnafı bacanağım Eşref Pamukçu'ya ve tüm hemşehrilerime selam sevgilerimi gönderiyorum
 
Sevgilerimle,
Harun Basci

Azmin zaferi denilebilecek ve bir Nevşehirli olarak gurur duyacağımız bir başarının altına imza atarak bizleri son derece gururlandıran Gurbetçimiz "Harun Basci'ya", memleketi Nevşehir'den gönül dolusu selam ce sevgilerimizi gönderiyor başarılarının devamını diliyoruz.