Ürgüp İlçe müftüsü A.Muhammed ÇINAR tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Nino, şahitler müftülük memurlarından Yusuf KARAASLAN ve Atike ÖZATA’nın huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup ‘SEVGİ’ ismini aldı.

Türkiye’ye geldikten sonra İslama ilgi duyan Nino, İslam’ı seçerek Müslüman oldu. Nino: “ İslam’ın güzelliklerinden insanların beşeri ilişkilerindeki bir-birlerine olan sevgi yardım ve samimiyetleri islamı seçmemde etken olduğunu belirten” Nino Ürgüp Müftülüğü ’ne gelerek Müslüman olan Nino’ya (sevgiye)İhtida belgesini İlçe Müftümüz sayın A.Muhammed Çınar’ın elinden aldı.

İhtida belgesini alırken duygu dolu anlar yaşandı. Ürgüp ilçe Müftüsü A.Muhammed Çınar’da, Nino’nun daha önce Hristiyan iken kendi isteğiyle Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek, “Kardeşimiz müftülüğümüze müracaat ederek İslam dinine girmeyi istediğini bildirdi. Biz de gerekli işlemleri yaptık. Şahitlerin huzurunda kelimeyi şahadeti getirerek İslam dinine girmiş oldu. Biz de kendisini tebrik ediyoruz. Yeni hayatında Cenabı Hak’tan kolaylıklar, mutluluklar diliyoruz’’ diyerek ihtida programı dua ve Nino (SEVGİYE) Kur’an-ı Kerim hediye edilerek son buldu.