Nevşehir Merkez Güvercinlik köyünde çıkan anız yangını köylülerin müdahalesi ile daha fazla büyümeden  söndürüldü.

FİB Haber Merkezi olarak Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Merkez Güvercinlik köyü Aşıklı dağında anız yangını çıktı. Anız yangının geniş alana doğru ilerlediğini gören vatandaşlar köylülere haber verdi. Yangının çıktığı alana itfaiye ve jandarma ekipleriyle birlikte traktörlerle gelen köylüler yangını söndürmek ve daha fazla büyümesini engellemek için hep birlikte seferber oldu.

Kovalarla yangına müdahale eden köylü vatandaşlar yangını kontrol altına almayı başarırken çıkan yangında arazide bulunan bazı meyve ve meşe ağaçlarını yanmaktan kurtaramadılar.

Şimdi Jandarma anız yangını çıkartan kişi yada kişilerin bulunması için soruşturma başlattı.


Nevşehir Valiliği, anız yakanlar hakkında dekar başına 38.71 TL'den başlayan para cezasının verileceğini duyurdu.

Nevşehir Valiliği anız yangınları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Anız yangınlarının çevre ve canlı hayatı için oldukça tehlike oluşturduğu belirtilen açıklamada, anız yakanların dekar başına 38.71 TL ceza ödeyeceği belirtildi.

Valilik, "Anız yakanlara dekar başına 38,71 TL para cezası uygulanacaktır. Yakılan anızın orman ve sulak alanlar ile yerleşim yerlerine yakın olması halinde cezalar 5 kat arttırılacaktır.

Anız yakanlar nereye nasıl şikayet edilir? - Anında muhtarlık, polis, yerel yönetim, yada jandarmaya şikayet ediniz.

Vatandaşlarımız anız yangını gördükleri anda 155 Polis İmdat Hattına, 156 Jandarma İmdat Hattına, 110 İtfaiye Hattına, 181 Çevre ve Şehircilik Hattına bilgi vermeleri halinde ekipler tarafından olay yerine müdahale edilerek gerekli işlemlerin yapılacağı bilinmelidir" şeklinde açıklama yaptı.


Akif Yılmaz / FİB Haber