Nevşehir'in Avanos ilçesinde, MEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. işçileri tarafından haber verilmeden değiştirildiği iddia edilen elektrik sayaçları vatandaşların tepkisine yol açtı.

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde MEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) tarafından 10 yıldan fazla kullanılan sayaçların aboneye haber verilmeden değiştirilip parasının da faturaya yansıtılması iddiaları tartışmalara neden olurken, Avanos'da esnaflık yapan Fevzi Altan, kendisinden habersiz evinin elektrik sayacının değiştirildiğini öne sürerek şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avanos'ta bir haftadır sayaçların değiştirildiğini, eski sayaçların yerine dijital sayaçlar takıldığını belirten Altan, bu süreçte abonelere bilgi verilmediğini iddia etti.

İşten eve döndüğü sırada evindeki elektrik sayacının mührünün çıkartıldığını, eski saatin sökülüp yerine dijital sayaç saatinin takılmış olduğunu fark ettiğini anlatan Altan, şirketin uygulamasının hiçbir dayanağının olmadığını savundu. Altan, "Çalışır vaziyetteki sayacın benden habersiz ve herhangi bir açıklama yapılmadan, anlaşılır veya yasal bir gerekçe gösterilmeksizin değiştirilmesinin hukuku bir temeli yok. Savcılığa bu konuda suç duyurusunda bulundum" dedi.

Bu arada,Avanos  ilçesinde sabah erken saatlerde başladığı ileri sürülen sayaç değiştirme işlemlerinde, uygulamayı kabul etmeyen vatandaşların sayaçlarının değiştirilmediği belirtildi. Kimi vatandaşlar, dijital sayaç kullandıktan sonra daha fazla elektrik faturası geldiğini öne sürdü.

- "Müşterilerden ücret talep edilmeyecek"

Avanos MEDAŞ İşletme Şefliği personeli Ali Başçı da altyapı geliştirme çalışmalarının bir kademesi olduğu için değişim çalışmalarıyla ilgili vatandaşlara herhangi bir bildirim yapılmadığını belirtti.

Eski sayaçların dijital cihazlarla değiştirilmesi ve sonrasında müşteriden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini aktaran Başçı, değişim işleminin yüklenici firma personelince yapıldığını söyledi.

Başçı, sayaç değişimlerinin ardından içinde bulunulan endeks dönemine ait 2 fatura geleceğini, bunun nedenin de eski sayaç üzerindeki endeksin değişim esnasında faturalandırıldığını, ay sonunda ise yeni sayacın üzerindeki endeksin ikinci bir fatura olarak kesileceğini anlattı.

timeturk