Hac Kesin Kayıtları Devam Ediyor…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2014 yılı hac kura çekimleri sonucunda, listelerde adı geçen hacı adaylarının kesin kayıt işlemleri İl Müftülüklerinde başladı.

Nevşehir İl Müftülüğünde gerçekleştirilen kayıt işlemleri 24.03.2014 Pazartesi sabahın erken saatlerinde başladı.

           İl Müftüsü Yakup Öztürk,  Hac kuralarının çekilmesinin ardından isimleri belirlenen hacı adaylarının kayıt işlemlerinin başladığını belirtti. 

Müftü Öztürk; “Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta içerisinde, hacca gitmek isteyen hacılarımızın kura çekimi yapılmıştır. İlimize verilen toplam kontenjan 315 kişi olup, geçen yıldan kalan ve kuraya katılmayan 78 hacı adayı ve Kura neticesinde ilimize verilen 237 kişilik kontenjan için kesin kayıtlar, 24 Mart - 04 Nisan 2014 tarihleri arasında tamamlanacaktır.

Müftü Öztürk; “Kura neticesinde kayıt hakkı kazanmış olan Hacı adaylarımızdan Diyanet İşleri Başkanlığı Organizesiyle mübarek yolculuğunu yapmak isteyenlerin müracaatları, %60’a tekabül eden 237 adet ile sınırlı olduğundan diğer hacı adaylarımız, yetkili seyahat acenteleriyle, şirketlerle hacca gitme imkânı bulabilecekler. Hacılarımız 04 Nisan 2014 tarihine kadar kesin kayıt işlemlerini bitirmiş olması gerekiyor. Şimdiden hacı adaylarımızı tebrik ediyor, salimen ve ganimen kutsal görevlerini yapıp, arınmış olarak yurtlarına geri dönmelerini temenni ediyorum” dedi.