NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde geçtiğimiz yıllarda sık sık gündeme gelen, hatta belediye hizmet binasının bile elektriğinin kesilmesine neden olan sorunla ilgili bu yıl önemli bir adımın atılması hedefleniyor.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ilçeye 16 kilometre mesafeden getirdikleri içme suyu harcanan aylık elektrik tutarının 40 bin TL’yi bulduğunu, belediye ait diğer tesislerle birlikte elektrik faturasının 50 bin TL ye kadar çıktığını söyledi.

Bu konuda yeni dönemde yapmayı planladıkları proje sayesinde belediyenin bu ağır elektrik faturası yükünden kurtarılmasının hedeflendiğine değinen Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, “2016 Yılından itibaren şehir içi aydınlatma direklerinde kullanılan elektriğin de belediyeler tarafından ödenecek olması ilçemizdeki elektrik faturası yükünü daha da artıracak. Kendi elektriğimizi üretmek adına İller Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İlçemiz Yalnızağıl mevkiine Yenilenebilir enerji kapsamında güneş enerji sistemi Kurulması sağlanmıştır. 2014 Yılı içerisinde sistem kurulacaktır” dedi.