Yakup POLAT/Hacıbektaş- 1995 yılında dönemin belediye başkanı Mustafa Özcivan eski Hacıbektaş ceza ve tefkif eviyle ilğili ilçede herhangi bir suç unsuru olmamasından dolayı dönemin adalet bakanlığı tarafından kapatıldığını belirterek,bu binanın atıl halde olmaması için talepte bulundum ancak alamadım dedi.

1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Mustafa Özcivan eski Hacıbektaş ceza ve tefkif eviyle ilğili ilçede herhangi bir suç unsuru olmamasından dolayı dönemin adalet bakanlığı tarafından kapatıldığını belirterek,bu binanın atıl halde olmaması için talepte bulundum ancak alamadım. 
1995 yılı tam 20.yıl oldu.Burasının bir kent kütüphanesi veya müzesi olabilir.Burada yaşanan nahoş olaylar bizi üzmektedir. Bu bina hazineye ait olup, yerel yöneticiler ve ilgilileri duyarlı olmaya davet ediyorum dedi. Bala mahallesi muhtarı Cevat Kılıç mahalle muhtarı olarak halkımız tedirgin ve huzursuz. Eski ceza evinin hemen yanı başında aileler oturmaktalar ve burada yaşanan olayları, mahhalle muhtarı olarak bana bizzat ifade etmekteler.Buralarda içki içiliyor uygunsuz davranışlar sergileniyor.Bala mahallesi sakinlerinden ev hanımı Gülümser Ergus yetişkin çocuklarımız var.Buradaki yaşananlar çocuklarımıza kötü örnek oluşturmaktadır.İlgililerden çözüm bekliyoruz.Özellikle yaz aylarında, havaların güneşli olduğu günlerde özellikle 16-18 Ağustos Hacıbektaş Veli Anma törenlerinde atıl durumdaki ceza evinin bahçesine cadırlar kurulmakta.Ayrıca kızlı erkekli öğrencileri sık sık cezaevinin bahçesinde görmekteyiz.Önemlisi mahallemizde cem evleri ile ziyaret yerleri, mevcut.buralara ziyarete gelen insanlarımıza da bu nahoş görüntülerin yaşatılmaması gerekiyor. Muhtar Cevat Kılıç lütfen sesimizi duyun dedi.