Uluslararası Hacı Bektaş Veli etkinlikleri her yıl ekim ayında yapılacak. Ünlü Türk Mutasavvıfı Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin bu yıldan itibaren her yıl ekim ayının 2'nci haftasında yapılacağı açıklandı.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, geleneksel uluslararası törenin bu yıldan itibaren 13- 14-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Başkan Selmanpakoğlu, havaların daha serin olduğu Ekim ayında törenlerin yapılması konusunda Belediye Meclisinden de karar çıkardıklarını söyledi. Selmanpakoğlu, 16 Ağustos tarihinin törenlerin başlangıç tarihi olarak belirlenmesinin altında, Hacı Bektaş Veli Müzesi'nin açılış tarihi olmasının yattığı ancak, törenlerin Ekim ayında yapılmasının önünde herhangi bir engel görmediklerini dile getirdi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Ağustos ayında yapılan törenlerde ister istemez güvenlik sorunlarının da görüldüğünü törenlerin Ekim ayında yapılmasıyla birlikte bu sorunların da daha alt düzeye inmesinin hedeflendiğini bildirdi.
Törenlerin bu yıl ilk kez Ekim ayında yapılmasının deneneceğini, beklentilerin yerine gelmesiyle birlikte bundan sonraki yıllarda da Ekim ayında yapılacağını anlatan Hacıbektaş Belediye Başkanı, törenlere katkı sağlayacak tüm kurum ve kuruluşlara, STK’lara da teşekkür etti.