Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 15 Temmuz demokrasi ve mili birlik günü münasebetiyle şehitlerimizin ruhu için Yasin-i şerif ve hatim duaları okundu.  
Cuma namazı öncesinde Merkez Tekke ve Cuma Camiinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Şehitlerimizin ruhu için dualar edildi. Hutbede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hutbeler okundu.
İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma” kapsamında hazırlanan kuran kursu programına katıldı. 
İlçeye bağlı Karaburna Köyünde açılmış olan kuran kursunda “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” Anısına kurs öğrencileri tarafından hazırlanan programa Kaymakam Demirer, İlçe Jandarma Komutanı Musa Karatay, İlçe Emniyet Müdürü Musa Altın, İlçe Müftüsü Nuh Arslan ve köy halkı katılmıştır. Kurs öğrencileri tarafından Kuran Tilaveti, Şiirler ve İlahiler okundu.
İlçe Müftüsü Nuh Arslan, “Şehitlerimiz hangi değerler uğruna canlarını feda ettilerse, bizlerinde o değerleri bilmek ve onları korumak, kollamak ve muhafaza etmek boynuzun borcudur. Onlar vatan için, devlet için, millet için, bayrak için, ezan için, ırz-namus için, şerefimiz, huzurumuz, güvenliğimiz için ve bunların ancak kendisiyle var olabildiği vatan için canlarını feda ettiler. Bizlere, sizlere düşende bu değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve kollamaktır. Şehitlerimize rahmet olsun, birliğimiz daim olsun. Şehitlerimize rahmet olsun, kardeşliğimiz daim olsun” dedi. 
Program sonrası Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer kurs öğrencilerine çikolata dağıttı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında; Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından, İlçemiz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde açılan Yaz Spor Kursları programına İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Oruç Gürlek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Bektaş ve veliler katıldı. 
Kursa katılan öğrencilere ve katılımcılara yönelik “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile ilgili bilgilendirme ve slayt sunumları yapıldı.