Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesinde Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun öncülüğünde kurulması planlanan vakıf üniversitesi için girişimler aralıksız sürüyor. Üniversitenin 50 Milyon TL’lik mal varlığının olması şartı nedeniyle bu konudaki girişimlerin az da olsa ağır ilerlediği bildirildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, YÖK’ün Üniversite kurulabilmesi için şartlarından birinin 50 Milyon TL parasının ya da mal varlığının olması gerektiğini belirtirken, Vakıf Üniversitesi fikrinden asla vazgeçmediklerini ve en kısa zamanda konuyu temel atma aşamasına getirebilmek adına girişimlerinin sürdüğünü söyledi.
Söz konusu Vakıf Üniversitesi için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç duyduklarını ve yapılacak olan Üniversite binalarına hayırseverlerin isimlerinin verileceğini kaydeden Başkan Selmanpakoğlu, “Söz konusu üniversite için arazi temininde bulunduk ve parselasyonunu yaptırdık. Şimdi 50 Milyon TL’lik mal varlığına ihtiyaç bulunuyor. Vakıf kurucularının gücü buna yetmiyor. Biraz zaman alacak ama girişimlerimiz devam ediyor. Bu yıl içerisinde temel atmayı düşünüyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız binaları yaptırırsa onların isimlerini de vereceğiz. Asıl beklentimiz isim vermek koşuluyla binalarımızı yaptırmak. Binalar olunca Vakfın değeri 50 Milyon TL’lik mal varlığına ulaşacaktır. Meclisten bu konuda karar çıkarılması konusunda bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz Hukuk fakültesi ve sosyal bilimler grubu fakültelerine Üniversitemizde ağırlık vermeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.