Hacıbektaş Veli Külliyesi ve Müzesi içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılması planlanan hediyelik eşya satış yeri, ilçe esnafınca protesto edildi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra Hacıbektaş Veli Külliyesi ve Müzesi önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, Hacıbektaş Veli Külliyesi ve Müzesi içine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hediyelik eşya reyonu açılacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu uygulama, Hacıbektaş esnafına, Hacıbektaş'a gönül veren ziyaretçilerin duygularına ve Hacıbektaş'ın çevre düzenlemesine zarar vermektedir. Hacıbektaş esnafına zarar verecektir. Çünkü Hacıbektaş'ta 50 civarında hediyelik eşya satan iş yeri var. Her dükkanda en az 3 kişi çalışmaktadır. Müze içinde açılacak satış yerine müzeye turlarla gelenler doğrudan girdiğinden alışverişi içeride yapacaklardır. Bu da bizim ekmeğimizin kesilmesine ve iş ortamı olmayan Hacıbektaş'ın beşte birinin geçim sıkıntısına düşmesine neden olacaktır."

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.