Hacıbektaş’ta Vakıf Üniversitesi Kuruluyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesinde Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun başkanlığını üstlendiği Vakıf sayesinde İlçeye Vakıf Üniversitesi kurulması yönündeki çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, geçtiğimiz yıl kurulan ve kendisinin başkanlığını üstlendiği Vakfın çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, bu yıl içerisinde muhtemelen Vakıf Üniversitesinin kuruluşunun gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Hacıbektaş Veli Vakıf Üniversitesinin Kurulabilmesi için önümüzdeki günlerde gerek Türkiye Büyük Millet Meclisine, gerekse Yüksek Öğretim Kurumuna gerekli müracaatların yapılacağına dikkat çeken Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, “İlçemize bir Vakıf Üniversitesi kazandırmak yönündeki girişimlerimiz geçtiğimiz yıl başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Hacıbektaş-ı Veli Üniversite ve Kültür Vakfımızı kurmuştuk. YÖK’e ve TBMM’ye Vakıf Üniversitemizin kuruluşu ile ilgili müracaatları yapacağız. Üniversitemiz bünyesinde öncelikle bir Hukuk Fakültesini açmak istiyoruz. Daha sonraki planlarımız arasında Fen Edebiyat Fakültesi ve Hemşirelik Bölümünü de içeren bir Sağlık Fakültesini açmak istiyoruz. 40 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak olan Vakıf Üniversitemizin bu arazisi genişlemeye oldukça uygun bir alan içerisinde. Zamanla ihtiyaç duyulduğunda arazi genişletilebilecek” dedi.