Daha 6 aylıkken geçirdiği havale sonucunda gözlerini kaybeden ama öğrenmekten öğretmekten hiç vazgeçmeyen Hafız Mahmut Kemikkıran, eğitimin gözü kara kahramanlarından birisi. Kemikkıran 5 buçuk yaşında iken ezberlemeye başladığı Kuran-ı Kerim eğitimini 9 yaşında hafızlığa başlayarak devam ettirdi ve 3 yıl içerisinde hafızlık eğitimini tamamladı.

Şimdiye kadar yüzlerce talebeyi okutan Kemikkıran, 30 öğrenciyi de hafız olarak yetiştirdi. Kendisi gibi yüzde yüz ama olan hocasından hafızlık eğitiminin temelini alan Kemikkıran'ın en büyük hayali ise kendisi gibi ama olanlara gönül diliyle Kuran-ı Kerimi öğretmek.

Kaynak: Ayfer Mallı / Yeni Şafak

Hafız Mahmut Kemikkıran Yıllarını Verdi...!
Hiç düşündünüz mü ? Hangi şehrin Düğünü,İmam nikahı,Cenazesi,Açılışı her hayırda yanında Okuduğu Kuranı Kerimi,Duası ve ilahileri ile tatlı sohbetleri yapan böylesine bir değeri var ? 

Basın ve medya ile ilk kez Nevşehir de ilk özel Yerel Radyo kurulduğu 1993-1994 lü yıllarda ilk olarak Nevşehir FM sonrasında Mega FM de şuan FİB Haber.Com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın hazırlayıp sunduğu Fikret Talk Show ve Huzur Sokağı isimli programla birlikte tanıştı. O yıllarda Radyoda canlı yayın konuğu olarak Nevşehirli vatandaşların Dini soru ve sorunlarına cevap veren ve ilahileriyle programa renk katarak dinlenme rekorları kıran Kemikkıran Hocamız, o dönemden bu döneme hiç durmaksızın hep halkın içinde onların dertleriyle mutluluklarına ortak olup paylaşıp halkımızın dostu oldu.

Çok kısa zamanda Nevşehirlinin saygınlığı ve büyük sevgisini kazanan Değerli Hafız Mahmut Kemikkıran hocamız gibi bir değere sahip olduğumuz için Nevşehir olarak çok şanslıyız.   

O ilimizdeki Her düğünde, cenazelerde ve açılışlar gibi acı ve tatlı günlerimizde her zaman yanımızda gördüğümüz değerli bir isim Hafız Mahmut Kemikkıran...


Gelin isterseniz onu yakından tanıyalım..

Namazla Diriliş Kon TV de bakın Nevşehir'in Mahmut Hocası kendini nasıl anlatıyor...
Hafız Mahmut Sami Kemikkıran, 5,5 yaşında iken dedem ve babamın okuduğu Kuran-ı Kerim’i bende pür dikkat dinlerdiğini ve 9 yaşında hafızlığa başladığını belirtti.
Nevşehir’in en tanınmış manevi şahsiyetlerinden biri olan Hafız Mahmut Sami Kemikkıran Hoca’ya Dedesi ve Babasının okuduğu Kuranı Kerim ilham vermiş.
30 Eylül 1962 de Nevşehir de doğan Hafız Mahmut Sami Kemikkıran Hoca, henüz 6 aylık iken havale geçirerek iki gözünü kaybetmiş.
Evde aile fertlerince sürekli kuran okunduğundan bahseden ilimizin önemli manevi şahsiyetlerinden Mahmut Sami Kemikkıran Hoca, 49 yıllık hayatında kendisini üzen en önemli olayı anlattı.
Kemikkıran Hoca, “5,5 yaşında iken dedem ve babamın okuduğu Kuran-ı Kerim’i bende pür dikkat dinlerdim. Yasin, Amenel resulü, Tebareke ve Ayetel kürsi’yi ezbere biliyordum. Teyip yoktu o zaman bizde. Hafızlığa 9 yaşında başladım. Dedemle birlikte Ahmet Bilgiç, Zeki Soyak ve İrfan Demirhan hocam bana emeği geçen isimlerdi. Hafız Osman Dileyici hocamdan kıraat ve tecvit dersleri aldım. Hiç unutamadığım ve hayatımın en üzüntülü anı o yaşlarda hafızlık için ezber çalışırken dedem okuyor ben ezberliyordum. Tam Nisa suresinin son ayetine geldim bir türlü ezbere alamadım. Adeta tıkandım o kadar üzüldüm ki 49 yaşındayım o günkü üzüntümü dünyada tarif edemem. Kendi kendime eyvah dedim burada kaldım. Hafızlık burada bitecek dedim. Okuyorum ama unutuyorum. Dedem dedi ki, oğlum bugünlük bir bırakalım evladım. Valla uyudum uyandım rüyamda sabaha kadar okutmuşlar beni. Sabah kalktım abdestimi aldım Allahın izniyle ezberlemişim” dedi.
Yayıncı FİB Haber