Hafızlık 5. Bölge Yarışmasında İsa Karaşahin 3. Oldu

Hafızlık 5. Bölge Yarışması Kırşehir'de yapıldı.

Kırşehir'de Din görevlileri arasında yapılan Hafızlık Bölge Yarışmasında Nevşehir’i temsil eden Merkez Aşağı Bekdik Camii İmam-Hatibi Hafız İsa Karaşahin, Bölge üçüncüsü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde  1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde Güzel Ezan Okuma, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Bölge yarışmaları düzenlendi.

 

2014 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde; 08.06.2014 Pazar günü saat 13.30’da  Hafızlık 5. Bölge Yarışması, Kırşehir ili Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde yapıldı.

 

Jüri üyeliğini Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Fırat, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Benli ve Kayseri Eğitim Merkezi Görevlisi Mustafa Kozan'ın yaptığı yarışmanın sonucunda Konya/Akşehir Yenidoğan Camii İmam-Hatibi Hüseyin Altın birinciliği, Aksaray/Ortaköy Çiftevi Köyü Aşağı Mah. Camii İmam Hatibi Hamza Uzel ikinciliği ve Nevşehir Aşağı Bekdik Camii İmam Hatibi İsa Karaşahin’de üçüncülüğü elde etti.

 

             Dereceye girenlere Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından altın hediye edilirken, diğer adaylara da çeşitli hediyeler takdim edildi.


            Nevşehir, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri, Aksaray ve Konya gibi 7 ilin birincileri ile yarışan İsa Karaşahin’i bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz.