Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 09 Temmuz -13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Kayseri-Melikgazi İlçesi Taşcıoğlu Kur’an kursunda yapılan Hafızlık Tespit Sınavında İlimiz Memduha Koparan Erkek Kur'an Kursu Öğrencisi Ramazan Şeker, Bölge Birincisi olarak Türkiye Birinciliği Ön elemelerine katılmaya hak kazandı.

Kayseri’de yapılan Hafızlık Tespit Sınavına İlimiz Memduha Koparan Erkek Kur’an Kursundan 3 erkek ve Merkez Üftade Kız Kur’an Kursundan da 3 kız öğrencimiz katıldı.

Konuyla İlgili olarak, Memduha Koparan Kur’an kursu yöneticisi ve aynı zamanda Hafızlık bölümü öğreticisi Hafız Lütfi İlhan, Hafızlık yarışmasında alınan birinciliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, aylarca verdikleri emeklerin karşılık bulduğunu kaydetti.

            İlhan; “Bu imtihan, İç Anadolu Bölgesinde yapılan bir imtihandı. Bu imtihana Kayseri ve Nevşehir illeri katıldı. 190 Hafız öğrencinin müracaat ettiği Hafızlık Tespit Sınavına bizde Nevşehir ilimizi temsilen Merkez Erkek Yatılı Kur’an kursumuzdan 3 erkek Hafızımızla katıldık. Sınava katılan 3 erkek öğrencimiz de başarı elde ederek, Hafızlık Belgesi almaya hak kazandılar. Hafız Ramazan Şeker öğrencimiz ise Bölge birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Memduha Koparan Kur’an kursu olarak, bu başarıyı Nevşehir’imize hediye ediyoruz. Bu Nevşehir halkının başarısıdır. Başta İl Müftümüz Yakup Öztürk hocamızın bize büyük destek, çaba ve gayretleri oldu. Sayın hocamıza şükranlarımı arz ediyorum. Bize bu heyecanı tattıran hafız öğrencilerimizi ve ailelerini de tebrik ediyorum. Ömürleri boyunca daha nice başarılara ulaşmalarını ve Hafızlıklarını daha ileriye götürmelerini ve daha büyük yerlere gelmelerini Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.

Ayrıca öğrencimizi 23 Ağustos 2012 tarihinde Ankara-Diyanet İşleri Başkanlığımızda yapılacak olan Hafızlık Yarışması Türkiye Ön Elemelerine hazırlayacağız” dedi.

 

“Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” diye buyuran Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in Hadisi Şerifini hatırlatan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Canlı Kur’an olan hafızımızı tebrik ediyorum. Değerli hocasını ve ailesini tebrik ediyorum. Hafızı olduğu Kur’an-ı anlamak, yaşamak ve yaşatmak yolunda kendisine başarılar diliyorum. Aynı zamanda Hafızlık kurslarını yaptıranları rahmetle anıyor, desteği devam edenlere minnet, şükran ve dualarımı arz ediyorum dedi.