Yapılan açıklamada; Bizler Ülkemizin Devlet Kurumunlarında Çalışan Asil Özel Güvenlik Görevlilerindeniz.

Seçim Öncesi Partilerimizin Seçim Beyannamelerinde Taşeronların Kadroya Alınması Altında Ülkemiz Kamuoyuna Vaat Ettikleri Beyanatlar Bulunmaktadır.Böylesi Bir Vaat Verilmişken Asıl İş Yardımcı İş Tanımı Gibi Farklı Bir Düzenleme Gündeme Gelmiştir. Maalesef Bu Asıl İş Konusu Biz Özel Güvenlik Görevlilerini Üzmüştür.Fakat Bizler Neden Asıl Ve Asil İşçi Olduğumuzu Kısaca Şöyle Anlatabiliriz.

1-Özellikle Hastahane Üniversite (Vb) Yerlerde Meydana Gelen Fiziki Ve Sözlü Saldırılara Cansiperane Müdehale Ve Sonucunda Yaralanan, Vefat Eden Ve Sakat Kalan Meslektaşlarımız. 2-Herhangi Bir Kamu Kurumunda Gelen Vatandaşı İlk Karşılayan Ve Yol Gösteren

3- 7/24 Bulunduğu Yeri Koruyan Ve Emniyet Güçlerine Yardımcı Olan.

4- Ögg Ceza Uygulamasında Görevleri İle Bağlantılı Olarak İşledikleri Suçlardan Dolayı Kamu Görevlisi Gibi Cezalandırılır.Ögg Ye Karşı Görevleri Dolayısıyla Suç İşleyenler Kamu Görevlisine Suç İşlemiş Gibi Cezalandırılır Hükmüne İstinaden.

5-Kurumlarda Devlet Memuru Güvenlik Görevlileri İle Beraber Görev Yapan Ögg Leri Hem Asıl Hemde Asil İşçi Olduğumuzu Belirtiyoruz. Bunlara İstinaden Taleplerimiz İse Sadece 4 Madde Olarak Belirtiyoruz.

1-Ögg Ler Özel Bir İş Statüsüne Kavuşturularak İş Güvencesi (Geleceğe Kaygı İle Bakmamak Adına).

2-Eşit İş Ve Eşit Kazanç İlkesi İle Maddi Yönden İyileştirme.

3- 5188 Sayılı Ögg Kanununun Baştan Sona Yenilenerek Ögg Sendikaları İle Ortak Masaya Oturularak Yeni Bir Ögg İş Kanunu Hazırlanması.

4-Mesai Saatinde Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden, Yaralanan Ve İş Göremez Duruma Gelen Ögg Ve Geri Kalan Aileler İçin Devlet Yardımı Ve Maaş Ödenmesi Bizlerin Nacizane Taleplerindedir.

Nevşehir İl Başkanlığı Olarak Aksaray Kamu Kurumlarında Çalışan Güvenlik Görevlisi Arkadaşlarımızlada En Kısa Sürede İrtibata Geçip Sendikal Faaliyetlerimize Başlayacağız.

Sayın Millet Vekillerimiz Bizleri Sizlerin Doğru Anlatmasına Sizlerin Bizleri Görmesine Bizlerin Sorunlarının Dile Getirilmesine İhtiyacımız Var.

Umut Ederizki Bizlerin Asıl Ve Asil İşçi Olduğumuza Katkısı Olan Yüreklerden Olursunuz. Milletimizin Meclisinde Bizlerin Sesi Olmanız Dileğiyle.

 

Öz-İş Öz Savunma Ve Güvenlik İşçileri Sendikası Nevşehir İl Başkanlığı

                                          Süleyman Kürkçü

                                          Tamer Adıyaman