Nevşehir Hak –İş Konfederasyonu İl Başkanı M.Fatih MUTLU Nevşehir Devlet Hastanesin de  çalışan kadınlara karanfil takdim ederek kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘nü kutladı.
Yaptığı Açıklamalarda Nevşehir Hak –İş Konfederasyonu İl Başkanı M.Fatih MUTLU, “HAK-İŞ; anayasal, medeni, kültürel ve manevi değerleri esas alarak yerel ile evrenseli birleştirme iddiası ile yola çıkarak kadm-aile yaklaşımını ortaya koymakta, sendikal hayatta ve toplumsal hayatta kadın konusunu, kadınların biyolojik ve fıtrat farklılıklarının ötesinde, eşit fırsatlar, eşit davranma sekli ve eşit katkı temelinde toplumsal haklarda eşitlik olarak değerlendirmektedir.
 
Kadınların çalışma hayatında karşılaştığı haksız koşulları düzeltmek, iş gücü piyasasına katılımlarını arttırıcı uygulama ve politikalar geliştirmek, çalışma hayatında karşılaştıklar] sorunlara ilişkin çözüm odaklı öneriler geliştirmek temel hedeflerimizdendir.
 
HAK-İŞ; kadının çalışma yaşamına etkin olarak katılmasına, toplumdaki ve sendikal hareketteki rol ve statüsünün yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapmayı sendikal öncelikleri arasında görmektedir.
 
Kadınlar HAK-İŞ'te güçlü, mutlu ve gururlu konumdadır. Kadınlarımız HAK-İŞ'in davetine teveccühte bulunarak hızla ve artarak üye olmaktadır. HAK-İŞ kadın üye sayısı yüzde 25 civarındadır. Bütün kadın çalışanlarımızı HAK-İŞ'e üye olma davetimizi yineliyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.