Milyonlarca hayranı ile bir halk kahramanı olarak gösterilen Ali Can, memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyünde geçtiğimiz gün son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Can'ın cenazesinde büyük vefasızlık!
Türk Youtuber Ali Can, 3 Kasım 2017 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesinin ardından cenazesi memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyüne getirildi. Burada Yeni Camide kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanan Youtuber Ali Can’ı ailesi, yakınları ile yurt içinden ve yurt sışından gelen yüzlerce hayranları ve takipçileri yalnız bırakmadı.
Cenazeye Nevşehir'den hiç bir protokolün yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.


Cenazeye katılanlar, Nevşehir protokolünün katılmadığı cenaze için bu büyük bir vefasızlıktır şeklinde yorumlandı. 

Bazı değerler vardır ki, ne koltuk, ne makam, ne şan, ne şöhret, nede para pul ile anlatılmaz. Ali Can gibi değerlere değer katan milletin ta kendisidir. Hiç bir hesap kitap ve bir hiçbir beklenti içerisinde olmadan topluma mal olan bu istisna şahsiyetler dönem dönem milletin içinde yaşarlar ve bu toplumun içinden çıkarlar. İşte Nevşehirli Ali Can da Ürgüp'ün İbrahimpaşa köyünden çıkmış, yaşamı boyunca hep örnek bir Türk vatandaşı olarak özel bir değerimiz önemli bir halk kahramanımız olmuştur.

Merhum gurbetçimiz Ali Can, yaşadığında, yurt içinde, yurt dışında ve memleketi Nevşehirde milyonlarca insanımızın tercümanı olmuş iyilik kervalarının öncülüğüne soyunmuş dilinin döndüğü gücünün yettiğince iyilik hareketleri başlatarak bir çok insana faydalı olmuştur. 

Vefasızlık memleketinden geldi...
Evet Nevşehirli olmasıyla gurur duyduğumuz bu değerimiz geçtiğimiz günlerde Almanyada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti ve en son geçtiğimiz gün memleketi İbrahim paşa köyünde yüzlerce hayranı ve sevenlerinin duaları ile toprağa verildi. Onu herkes anladı, tanıdıda, belkide onu bir anlamayan tanımayan Nevşehir'i idare edenler ve koltuk makam sahipleri oldu. 

Yani, Ali Can'a ve milyonlarca sevenlerine en büyük ayıp kendi memleketinden geldi. Ürgüplüyüm dedi? Ürgüp'ü idare edenler cenazesinde yoktu. Ortahisarlıyım dedi kimse yoktu. Nevşehirliyim dedi Nevşehir'i yönetenlerden ne bir açıklama ne taziye ne katılım olmadı. Ama o zaten bir halk kahramanıydı ve toplumun bağrından çıkmıştı. Yaşarken Kimseye ihtiyacı olmamıştı ki ölümünde ihtiyacı olsun.

Biz onu tanıyan milyonlarca Ali Can hayranları gibi Onu yaşarkende ölümündede çok sevdik. Çünkü o bu yüce milletin aynası, yurt dışındaki gurbetçilerin tercümanı olarak her zaman dualarımızla yaşatacağız. 

İşte Ali Can hayranlarından kısa notlar: 
Ona bu vefasızlık hiç yakışmadı, hemde hiç...
At ölür kalır izi yiğit ölür kalır şanı... Ali Can'ın Şanı yeter ...
O' nun geniş gönül deryasında ve mutluluk adasında herkese yer vardı. 
Nevşehir Efsanesi Ali Can seni hiç unutmayacağız gadasını aldığım.
Gırım gırım kırılmışlar. Napsak nörsekki ... Kopuk uçurtman kardeşine emanet bilesin. Youtebe'de Bıraktığın gönül sayfanda aynı şekilde devam edecek.  
Kitap gibi adamdın, şimdi tüm videolarını tekrar tekrar izlemek lazım.Allah rahmet eylesin.
Ali Can, 7 den 77 ye herkesin sevdiği bir halk kahramanıydı.

alex745alejandro/Ali Can
tabiri ile "Çal bella Çav bella...." 

("bay bay bebeğim" anlamına gelir.)



TIR KULLANIRKEN ÇEKTİĞİ VİDEOLARLA FENOMEN OLMUŞTU
Sempatik tavırlarıyla kısa sürede büyük hayran kitlesi edinen Nevşehirli Ali Can, TIR yolculukları sırasında çektiği videolarla popüler olmuştu. Bir dönem araba tanıtım videoları da çeken Ali Can, TIR'cı Ali lakabıyla internette biliniyordu. Neşeli tavırları ve kendine has üslubuyla bir çok kişi tarafından sevilen Ali Can'ın ölüm haberi sevenlerini üzdü.