İstanbul’da yaşayan yaklaşık 300 bine yakın Nevşehirli gurbetçi hemşerilerimiz bulunuyor.İstanbuldaki gurbetçilerimiz içinde özellikle Avanos Özkonaklı hemşerilerimiz için ayrı bir paragraf açmak gerekiyor.İstanbul da ki Özkonaklıları tek bir çatı altında bulunduran Dernekle birlikte birde vakıfları bulunuyor.


01.03.1992 yılında 12 kişiden oluşan Kurucu üyeleri ve ilk etapta 444 üyesi ile başlayarak İstanbul da yaşayan Özkonaklıların Birleştirdikleri Ellerle kurdukları Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin hamarat hanım hemşerilerimizin hamurlarına gönül sevgisini katarak hazırladıkları mantılar hem dernek hemde gurbette okuyan öğrencilerimize burs olarak katkı sağlamaya devam ediyor.

Özkonaklıların Mantı ve Hamursuz Hamurunda sevgi var…

Özkonak Derneğinde Özkonaklı hanımların her hafta bir araya gelerek gönül birlikteliği ile oluşturdukları hamurlarla yaptıkları mantı ve hamursuzları satarak Hem öğrencilere burs hemde derneklerine destek oluyorlar.

Özkonaklılar Derneğinin bir önceki Başkanı Sayın Mesude Erciyas dönemiyle ilk kez bu uygulamada mantı ve hamursuz yapımı başlamıştı…
Mutfağımızın vazgeçilmezi ve bir o kadarda yapımı zahmetli lezzetlerinden birisi olan mantının hamuruÖzkonaklı kadınlar tarafından, mantı tutkunları için yoğruluyor.Özkonaklılar derneği İstanbul da  düzenlediği organizasyonlarla öğrencilere burs ve derneklerine ekonomik destek sağlıyor.

Yaklaşık iki yıldır yapılan Meşhur Özkonak mantısı kar amacı gütmediği içinde son derece ekonomik fiyatlarla satışa sunuluyor. Böylece mantı tutkunları daha ucuza mantı alıyor. Birinci sınıf malzeme kullanılarak hijyenik bir ortamda üretimi gerçekleştirilen mantıya vatandaşlar kilo sınırı olmaksızın sipariş verebiliyor.

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Lezzetli Özkonak mantısının ünü tüm İStanbul ve yurtta da duyulmuş durumda. Misafirlerini ve konuklarını mantıyla ağırlamak isteyen kadınlar başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan da Özkonak mantısı talep alıyor.Özkonak mantısı lezzetiyle ve yüklendiği misyonuyla hem adından söz ettiriyor hem de her geçen gün daha çok talep görüyor.
FİB Haber Merkezi olarak Özkonaklı hanım bacı ve analarımıza sonsuz teşekkür ediyor ve bu anlamlı çalışmaları nedeniyle onları  kutluyoruz.