Hapis Yatmak Yerine Fidan Dikecekler

NEVŞEHİR(MHA) Avanos Belediye Başkanlığı ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimlik Serbestlik Müdürlüğü arasında imzaladığı  protokole bağlı olarak, ilçe mezarlığı başta olmak üzere, Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen, 2 bin 600 çam fidanı ilçemize dikilecek, fidanların bakımları da belediye yetkilileri  denetiminde hükümlülere yaptırılacak.

Yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde ilgili kurum yetkilileri denetiminde, ağaç dikim çalışmaları başlatıldı. Ağaçlar sadece dikilmiş olmakla kalmayıp sürekli olarak sulama ve bakımları da hükümlülere yaptırılacak. 

Hapis cezası yerine kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılacak olan hükümlüler, imza takibiyle belirlenen sürelerde protokol ile belirlediği  işlerde 8 ay ile 1 yıl arasında kişiye göre değişen sürelerde ağaç dikim ve bakım çalışmalarını yapacaklar. Belediye yetkilileri de hükümlülerin belirtilen işleri yapmaları ve kontrolünü sağlayarak çalışmaları koordine edecek.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından uygulamanın ilk günü, ilgili kurum yetkililerinin de katılımıyla çam fidanlarının temin edilmesinin ardından fidanların toprağa dikilmesi ile başladı.