Her ikisi de doktor olan Nevşehirli Doğan Birgül ve eşi Nevşehirimizin gelini İsmet Birgül çok büyük bir özveriyle girdiler sağlık sektörüne. Çok kısa zamanda kabul görmelerinin altında yaptıkları muayenelerin ve uyguladıkları tedavilerin büyük etkisi oldu. Çünkü hastalarına bir iki günlük sağlık değil uzun yıllar süren sıhhat sundular yıllar yılı.
 
Cennetmahallesi’nde cadde üzerinde küçük bir binada başladılar işe. O zaman ki adıyla Trakya Polikliniği’ydi adı. Gece gündüz sağlığın hizmetinde nefer gibi çalıştı Doğan ve İsmet Birgül.
 
Hastalarına geçici tedavi uygulamadılar hiçbir zaman. Her gelen şifa buldu onların kapısında. Şifayı bulanlar unutamadılar Doğan ve İsmet Birgül adını. El değdikleri her yer sağlık buldu hasta bedenlerde. Gelen herkesin duasını aldılar her daim. Onlar işlerini, hastalarıysa onları çok sevdi.
 
Ad ve soyadlarını gelen her hastanın beynine kazıdılar. Onları tanıyan yüzler herkesi unuttu da bir tek Doğan Bey ve İsmet Hanım’ın yüzünü unutmadı yıllar boyu.
 
Sadece güvenilen, inanılan hekim olmadı onlar. Tapılırcasına sevilen iki isimdi aynı zamanda. İsmet Hanım Küçükçekmece’deki poliklinikte çocukların sağlığı için çalışırken Doğan Bey Cennetmahallesi’ndeki klnikte sabahın körlerinden gecenin yarılarına kadar çalıştı.
 
Yataklarından kalkıp hastalara gittikleri gecelerin sayısı azımsanacak gibi değil ikisinin de.Dedik ya; Uyguladıkları tedavilerle hastalarından dua alan az sayıdaki hekimlerdi onlar.
 
O dualarla bugünlere geldiler. Çünkü mesleğe başladıkları ilk günden bugüne hiç hileyi karıştırmadılar yaptıkları işe.
 
Hep sevdiler, hep sevildiler. Tabiri caizse korktular intizar almaktan. Çünkü onlar için sadece bu dünya yoktu yaşanılan. Nefes alıp verdikleri dünyalarını hayırlarla süslediler sıklıkla. Zenginliğin ne olduğunu bildiler ama fakirin halinden de hep anladı Birgüll’ler…
 
Yılları çalışmak ve karşılığında dua almakla geçti bu iki güzide insanın. O dualarla büyüyüp bugünlere getirdiler Doğan Hastanelerini.
 
Biricik oğulları Tolga’yı da kendileri gibi hekim yaptı Doğan Bey ve İsmet Hanım. Tıp Fakültesi’nin en şanslı öğrencisiydi oğulları. Zira fakülte kadar kıymetli anne ve babaya sahipti genç ve yakışıklı hekim adayı. Mezun oldu genç Tolga. Pırıl pırıl bir göz hekimi olarak aile ve kurumdaki yerini aldı.

Hastaneyi tepeden aşağıya bir güzel gezdi FİB Haber'ciler. Hastalarla doktorların yüzlerindeki gülümsemeyi gözlemlediler kısa süre içinde. 

Güleryüz kapının girişindeki güvenlikçiden itibaren başlıyor burada. Personel hizmette kusur etmiyor. Burası A kalite bir hastane. Tam teşekküllü ve her derde dermanın sunulabildiği bir hastane.
 
FİB HABER’den Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal hastanenin yönetim kurulu üyesi,Doğan ve İsmet Birgül ün evlatları Dr Tolga Birgül’lle tanıştılar. 
 
Bugün hastane Doğan Bey ve eşi İsmet Hanım tarafından biricik oğulları Dr Tolga’ya emanet edilmiş.
 
Babasının yüzündeki nur oğlunun yüzünde de var. Tolga’da da hastaya ‘Müşteri’ gibi bakmama özelliği var. O’da babası gibi ince eleyip sık dokuyor. Hastalarına şikayetçi oldukları konularda fevkalade güzel sorular soruyor.
 
Açık konuşmak gerekirse: Bugün o masada Dr Doğan Birgül’ün ta kendisi oturuyor. Oğlunu aynı kendisi gibi yetiştirmiş. Tolga’nın gözlerinde de babası gibi hastalarına sevgiyle dolu bakışlar var.
 
Dr Doğan Bey, Tolga adını verdiği bu oğul da Birgül soyadını yaşatıyor ama oğlu Tolga babasının sadece soyadını değil dünden bugüne Nevşehirli Değerli hemşehrimiz ve kıymetli şahsiyet Doğan Birgül’ün ta kendisini yaşatıyor..
 
Yolun açık olsun Nevşehirli Dr Tolga Birgül
 
Dün babanın hastalarından aldığı dualar ondan sana miras kalmış… Dün onun aldıklarını bugün sen alıyorsun.
 
Ne mutlu sana Tolga
 
Ne mutlu Doğan Hoca’ya…
 
Dualar en yakın koruyucunuz olsun… Nevşehirli sizlerle gurur duyuyor...