Türk Hava Yollarının Nevşehir ve İstanbul arasında gerçekleştireceği uçak seferleri, İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle yapılamıyor.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na 15.05'te gerçekleştirilmesi planlanan "TK 2005" numaralı uçak seferi, İstanbul'daki hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Havalimanı Müdür Vekili Mustafa Konca, yolcuların mağdur edilmemesi için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, İstanbul'daki hava koşullarının iyileşmesi durumunda "TK 2005" numaralı uçuşun gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Konca, İstanbul ve Nevşehir arasında gerçekleştirilmesi planlanan "TK 2008 ve TK 2009" numaralı uçuşların ise iptal edildiğini açıkladı.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nda bekleyen yolculara yiyecek ve içecek ikram edildi. 

İstanbul'daki hava muhalefeti nedeniyle Nevşehir'deki havalimanında mahsur kalan 125 yolcu, kentteki otellere yerleştirildi.

Yolcuların mağdur edilmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Konca, "Yolcularımız yarın sabah 08.00'de gerçekleştirilecek seferle İstanbul'a ulaştırılacak. Ayrıca, İstanbul ve Nevşehir arasında bu akşam gerçekleştirilmesi planlanan TK 2008 ve TK 2009 numaralı uçuşlar ise iptal edilmiştir" diye konuştu