Havaalanı İsteyen Bile Olmuş
NEVŞEHİR(MHA) İl genel meclisi Başkanı Süleyman Özgün, ilçe, belde ve köy gezilerini değerlendirirken Köyün birinden havaalanı bile isteyenin çıktığını söyledi.
Nevşehir Merkeze bağlı köylerin tamamını, Acıgöl ilçesine bağlı köylerin tamamını ve Ürgüp ilçesine bağlı bazı köyleri şu ana kadar gezen, buralarda halkın isteklerini ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, yaptıkları gezilerde ilginç isteklerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Genel itibariyle köylerde yol, su ve kanalizasyon çalışmalarının büyük bir ölçüde tamamlandığını ve bu konuda ciddi sorunların bulunmadığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, KÖYDES projesinin Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunu ve KÖYDES ve BELDES projeleri ile belde ve köylerin alt yapı sorunlarının çok büyük oranda çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi.
İl Özel İdaresi Yetkilileri ile birlikte yapılan gezi ve inceleme çalışmalarında köy ve beldelerde halkın büyük bir ilgisi ile karşılandıklarını ve halkın genelinin ilin yetkililerinin bizzat kendilerini ziyaret etmelerini beklediğini kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, “Beldelerimizde ve Köylerimizde KÖYDES ve BELDES projeleri ile alt yapı sorunları büyük bir oranda çözüme kavuşturulmuş. Bence KÖYDES ve BELDES projeleri Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve en büyük projesi idi. Ziyaret ettiğimiz köylerimizde hem vatandaşlarımızla bire bir sohbet etme, köylerinin sorunlarını bizzat onlardan dinleme ve bu sorunların çözümü adına onların fikirlerini alma olanağı yakaladık. Halkımızın genelde ilin yetkililerinin kendilerini zaman zaman ziyaret ederek hal hatır sormasını, sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemesini istiyor. Bu ziyaretlerimiz esnasında köyün birinden bir Vatandaşımız köylerine bir havaalanı yapılmasını bile istedi. Bu konunun esprisi bile köylülerimizin ufkunun ne denli geniş olduğunu gösteriyor. Yaptığımız tüm ziyaretlerde tespit ettiğimiz sorunların çözümü için uğraş sarf edeceğiz. İl Özel idaremizle birlikte köylerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde eksik görülen çalışmaları yerine getirmek amacında olacağız” deyi konuştu.