AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider yaptıkları ortak yazılı basın açıklamasında  "Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan insanlarımıza ulaşmanın imkanları oluşturulmuştur" dedi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri  Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'de ve dünyada Engelliler Haftası olarak anılmakta olduğunu hatırlattı.

 

Engellilerin kendi kendilerine yetmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmelerinin AK Parti iktidarının bu alandaki temel prensibi olduğunu ifade eden Vekillerimiz, mesajlarında şunları kaydetti:

 

"Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan insanlarımıza ulaşmanın imkanları oluşturulmuştur. İktidarımız döneminde özellikle 2005 yılında çıkartılan ve ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiştir. 2005 yılı sonrasında yönetmeliklerle desteklenen Özürlüler Kanunu kapsamında öncelikle engellilerimiz sosyal hayata adım atmış, takibinde eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal güvenliğe birçok konuda problemleri çözülmüştür. Son 10 yıl baz alındığında özellikle sosyal güvenlikte Avrupa'ya örnek olacak nitelikteki çalışmalar hayata geçirilmiştir. Bugün Türkiye'nin birçok yerel yönetiminde engelli dostu şehirler oluşturmak için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar ile şehirlerimizdeki fiziksel engeller de bir bir ortadan kaldırılmaktadır."

 

Engelli vatandaşların artık sadece farklı özellikleri bulunan birer birey olarak toplumun içerisinde yer bulmakta olduğunun altını çizen Vekillerimiz, "Engellilerimiz artık acınılacak, utanılacak kişiler değildir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum. Bugün onlar için dünden daha güzel, yarın çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

 

    Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu nedenle engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır.

 

    Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır.

 

   “Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar sorunlarına çözüm bulunması hepimizin sosyal sorumluluğudur”

 

    Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmalara; yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir.

 

    Tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.

 

Abdurrahman SAVAŞ

Nevşehir Valisi

 AK PARTİ Nevşehir İl Başkanı Kazım SUNAR'dan ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolasıyla bir mesaj yayımladı.

Sunar, Hükümet olarak engellilerin sorunlarını tespit edip çözmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirtti.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Sunar, engellilik konusunun yalnızca engelli vatandaşları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini bildirdi.

Engellilerin hayata katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının iyileştirmesi ve yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının parçası olduğunu ifade eden Sunar, şunları kaydetti:

"Göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek, onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak, hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir. Bizler bu bilinçle eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar ciddi düzenlemeler yaptık. Hükümetimizin yaptığı icraatlar da engellilere büyük kolaylıklar ve haklar tanınmıştır. Kamuda engelli memur ve işçi açığı olan tüm engelli kadroları büyük ölçüde dolmuştur, kalan boşluklar ise mutlaka doldurulacaktır. Engelliler Kanunu ve beraberinde getirdiği yeniliklerle engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının aşılması adına önlerindeki yasal ve yaşamsal engelleri kaldırarak, toplum içerisinde uyumlu, ekonomik yeterliliğe ulaşmış, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir."