Haykırış İlk Kez Gösterimde

NEVŞEHİR(MHA) İnsani Yardım Vakfının Türkiye genelinde gösterime sunduğu Haykırış isimli belgesel bugün Nevşehir’de ilk kez gösterilecek.

“Suriye’ye Yardım Gönderiyorsunuz, Kimlere Yardım Gönderdiğinizi Merak Etmiyor musunuz?” başlığıyla tüm Nevşehirlileri Haykırış isimli belgeseli izlemeye davet eden İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, bugün Saat 19.00’ da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gösterimi gerçekleştirilecek olan Haykırış isimli belgeselle Suriye’de yaşananların en çıplak haliyle gözler önüne serileceğini dile getirdi.

Binlerce kadın ve çocuk bu savaşta can verirken birçok Suriyeli kadının mağduriyeti devam ediyor. Erkek çocukları gözleri önünde öldürülen eşlerinin nerede olduğunu bilemeyen ve kızlarına, kız kardeşlerine hatta kendisine bir işkence yöntemi olarak tecavüz edilen Suriyeli kadınlar artık susmuyor. Bütün dünyaya, sessizliklerinin sebebini yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yaptığı Haykırış belgeselinde soruyor.

Mülteci kadınların yürek burkan tanıklığı üzerinden Suriye’deki dramı yansıtan belgeselin müziklerini Grup Yürüyüş yaptı.