Nevşehir merkeze bağlı turistik Uçhisar beldesinde bir vatandaş, çiftliğinden kaybolan hayvanlarını bulana veya yerini ihbar edene beldenin en güzel yerlerinden birinde bulanan arazisini hediye edeceğini açıkladı.

 

Dün gece saatlerinde Rüştü Ceylan'a ait olan Uçhisar'ın Haflı mevkiindeki çiftliğe giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yaklaşık 20 bin lira değerinde Hint horozu, keklik, bıldırcın, mor ve pal güvercinlerden oluşan 150 adet kanatlı hayvanları çalarak kayıplara karıştı. Ceylan, Nevşehir'de yerel medya ve internet sitelerine ilan vererek hayvanlarını bulana beldenin en güzel yerlerinden birinde bulanan arazisini hediye edeceğini duyurdu. Kümesinde bulunan bıldırcınların, güvercinlein, Hint horozlarının, kekliklerinin, tavuklarının, hindilerinin hepsinin yavrularına, yemliklerine kadar çalındığını belirten Rüştü Ceylan, bunun birkaç kişinin kişisel hırsızlık girişiminden ziyade şebeke işi olduğunu düşündüğünü söyledi.

 

Hırsızlık olayıyla ilgili şüphelendiği kimsenin olmadığını belirten Ceylan, şöyle konuştu: "Kümesin önünü kapatmak üzere aldığım telleri bile almışlar. Kimin aldığını bilmiyoruz. Ellerindeki makasla cam keser gibi düzgün bir biçimde tel örgüyü keserek içeriye girmişler. Çalınanların hepsi cins hayvanlardı ve fiyatları yüksekti. Mor, Arap, süt beyaz çok güzel güvercinlerim vardı. 10 yıl öncede değeri 30 bin lirayı bulan ineklerimi çalmışlardı, bunları bulamadım. Şimdi de 20 bin lira civarında tutan hayvanlarımı çaldılar. Çevredeki bağ evlerini de komple soyuyorlar. Buraya bir şebeke dadanmış. Bunu bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Buraya adam hazırlıklı gelmiş. Eline makasını almış, arabasıyla gelmiş, burada kalan işçilerimin hiç birine, köpeklere görünmeden işini yapmış ve gitmiş. Çevredeki bağ evlerinden klimaları, televizyonları çalınıyor, traktörlerindeki mazot bile çalınıyor. Buraya birkaç kişinin gelerek kendi başına bunları yapması mümkün değil. Bir şebeke olduğunu düşünüyorum. Durumu Jandarmaya bildirdik, arıyorlar. Nevşehir'de günlük olarak yayın yapan Nevşehir'de YeniGün Gazetesine ve internet sitelerine de ilan verdim. Bunları bulana veya yerlerini ihbar edene Uçhisar'dan en güzel yerinden tapulu arazi hediye edeceğim."

Haber:CİHAN / Zaman Gazetesi