NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Ali Tanrıver, CHP ile görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda muhtemel bir erken seçim için her daim hazır olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Partinin bir koalisyon hükümeti kurup kuramayacağının bu hafta içerisinde belirleneceğini kaydeden Tanrıver, MHP ile ikinci tur görüşmelerden de sonuç alınamaması durumunda Cumhurbaşkanının ya da Meclisin kararı ile bir erken seçime gidilebileceğine dikkat çekti.

Olası bir erken seçim için hazır olduklarını da ifade eden AK Parti İl Başkanı M. Ali Tanrıver, erken seçimde Nevşehir’de yeniden 3 Milletvekilini kazanmak için çalışacaklarını, 7 Haziran seçimlerine yönelik bazı eleştirileri de dikkate alarak çalışacaklarına vurgu yaptı.

Bazı çevrelerin 7 Haziran seçimlerinde seçim çalışmalarının abartıldığına yönelik eleştirileri de dikkate alarak çalışmalarda yöntem değişikliği yapabileceklerine de vurgu yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “AK Parti olarak koalisyon kurma yönündeki çalışmaları sonuna kadar zorlayacağız. CHP ile olmazsa MHP ile ikinci tur görüşmeleri de olacak. Bizden talep edilen şu; tabanların uyumu açısından MHP ile bir koalisyonun olabileceği halkımız tarafından bize söyleniyor.

Bunu sadece Nevşehir için değil orta anadolu bölgesi için de söyleyebilirim. MHP genel başkanının AK Parti ile koalisyon kurma gibi düşüncesi yok. Buraya da geldi aynı ifadeleri kullandı. Ülke menfaati için CHP ile koalisyon gerekiyorsa biz istemiyoruz diyemeyiz. Bizim milletimiz böyle bir durumu takdir etti.

AK Partinin içerisinde bulunduğu koalisyon hükümeti istiyor halkımız. 23 Ağustos tarihi geldiğinde eğer ki koalisyon kurma ihtimali yoksa Başbakanımız Cumhurbaşkanımıza görevi geri verecek. İki alternatif var Cumhurbaşkanımızın yetkilerini kullanarak seçime gidilmesi ya da Mecliste karar alınarak seçime gidilmesi. Başbakanımız her türlü çalışmaya hazır olun dedi. Mahalle temsilcilerimizle toplandık. Her daim seçime hazırız. Seçim olursa herşey sıfırdan başlayacak. Şubat ayında yaptığımız çalışmaların aynısını yeniden yapacağız. Yepyeni bir seçim yapacağız. Adaylarla ilgili herşey sıfırlanır.

7 Haziran seçimleri sonrasında kaybetmiş bir parti olarak algılandık. Diğer partilerde sevinç varmış gibi algılandı. Vatandaş bize şunu söylüyor; Ak Partiye bir ders verelim dedik ama yine AK Parti’nin tek başına hükümet olabileceğini düşündük. Girmediğimiz ev, işyeri kalmasın diyerek çalıştık yine aynı çalışacağız. Bir kısım çevre diyor ki, abarttınız diyor seçim çalışmalarını. Belki bu konuda biraz yöntemi değiştirebiliriz. Teşkilatımın elinden ne geliyorsa onu tekrar yapacağız” diye konuştu.