NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, yetimlere sahip çıkılması için başlatılan kampanya Nevşehir Lisesinde devam etti.

"Her Sınıfın 1 Yetim Kardeşi Var" sloganıyla başlatılan yetimlere destek kampanyası çerçevesinde Nevşehir Lisesi'nde tanıtım toplantısı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye'de ve diğer Müslüman ülkelerdeki yetim çocuklara sahip çıkmak amacıyla geniş katılımlı kampanya başlattı. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası çerçevesinde öğrenciler harçlıklarından ayırdıkları küçük miktarlarla istedikleri ülkeden, diledikleri bir yetimi kardeş olarak seçip maddi anlamda destekliyor ve kendisiyle mektuplaşabiliyorlar. 

İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, İHH Nevşehir Hanım Kolları Başkanı ve Yetim Birimi Sorumlusu Sedef Öğütgen kampanyanın nasıl yürütüldüğüne ilişkin bilgiler verdiler.

Öncel, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıfların, destekledikleri yetim kardeşlerine her ay 100 TL göndereceğini, sınıfın desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, ülkesi, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacağını söyledi ve kampanyanın detayları hakkında bilgiler verdi.