Nevşehir  Valisi Abdurrahman  Savaş tarafından karşılanan Büyükelçi Thomas, Valilik Fuaye Salonu'na geçerek şeref defterini imzaladı.

 

Sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Thomas, Kapadokya'ya ilk olarak 13 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı Mohammad Hamid Ansari ile birlikte geldiğini ve çok beğendiğini söyledi. Türkiye ile Hindistan'ın iki dost ülke olduğunu kaydeden Thomas, siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra turizmde de ilerleme sağlamak istediklerini söyledi. Beraberinde çok sayıda Hindistanlı işadamını da getirdiğini ifade eden Büyükelçi, karşılıklı yatırım imkanları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Vali Savaş ise son yıllarda bölgeye Hindistan'dan gelen ziyaretçi sayısında önemli oranda artış kaydedildiğini, ancak potansiyele bakıldığında sayının az olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

 

 Bölgenin 12 ay boyunca ziyaretçi kabul edebildiğini ve dört mevsiminde ayrı güzelliklerini ziyaretçilerine sunulabilindiğini ifade eden Vali Savaş, özellikle turizm alanında işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarında çok faydalı olacağını dile getirdi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Büyükelçi Thomas, Vali Savaş'a Türk-İslam Mimarisi'nin en önemli yapıtları arasında yer alan Taç Mahal Külliyesi'nin maketi ile yapıyı anlatan kitap, Vali Savaş ise Avanos toprağından yapılı Gagalı Hitit Anforası hediye etti.