Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı Hırka Tepesidelik Köyünde geleneksel bulgur pilavı şöleninin 3.sü düzenlendi.

Hırka Tepesidelik köylülerinin kurmuş olduğu dernek öncülüğünde yapılan etkinliğe Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Mehmet VAROL, Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Ahmet İhsan ÇİĞİL, Hırka Tepesidelik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Cemal BERK, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

    Vali CEYLAN şölende yaptığı konuşmada “Hemşerilerimizin birbirleri ile özlem giderdiği bir araya gelip kaynaştığı, sosyalleştiği hasret gidermelerine vesile olan bu şöleni düzenleyen ve şölende emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
    Şölen pilav ikramının ardından yöresel folklor gösterileri ile son buldu.

Hırka Tepesidelik köyü Yardımlaşma ve dayanışma dernek başkanı Cemal Berk; "Bu sene 3. Sünü tertip ettiğimiz şenliğimize katılımları için herkese teşekkür etti..  Büyük bir coşku ile kutladığımız şenliğimiz Ramazan bayramının ikinci günü yıllardır bir araya gelemeyen bir birini göremeyen köylülerimizin eş dost akrabalarımızı bir araya getirdi.. Bir şenlik onun için önemlidir bir diğer önemli hususta köyümüz Hacıbektaş ilçesine bağlı Karacakurt Türkmenlerinin yaşadığı Karacakurtların bölgemize gelmesi ve yerleşmesi konusunda önemli bir köydür şenliğimize bölgemizde yaşayan Karacakurt Türkmenlerini de şölenimizde aramızda görmekten dolayı büyük onur duyduk"  dedi.