Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Birlik olmak zorundayız, o zaman da Türkiye'nin önünde kimse duramaz" dedi.​

Hisarcıklıoğlu, Nevşehir'deki oda ve borsaların 5 yıldızlı olduğunu belirterek, "Dünyada kabul edilmiş aynı oteller gibi yıldızlama sistemi vardır ve Odalar ve Borsalar Birliğinde de mevcuttur. Bugün Nevşehir'deki odalarda ve borsalarda uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilmiş yani verilmiş 5 yıldıza haizdir. Nevşehir TSO veya borsasından almış olduğunu hizmetin veya kalitenin Berlin, Paris, Londra odaları üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa bu 5 yıldızlı belge onun belgesidir. Bundan dolayı da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İftar sofralarının bütünleştiriciliğine ve birlik beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bizim kültürümüzde çok güzel bir terim vardır. 'Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır' deniliyor. Herkes birlik olursa bereketi ayrı olursa azabı buluruz. Birlik olmak zorundayız, o zaman da Türkiye'nin önünde kimse duramaz" dedi.

Nevşehir'in İç Anadolu Bölgesi'min yüz akı olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Dünyanın neresine giderseniz gidin Kayseri'yi Türkiye'de bilirler ama Dünyada Kapadokya'yı biliyorlar. Yurtdışına gittiğim zaman bana nereli olduğumu soruyorlar, ben de 'Kapadokyalıyım' cevabını veriyorum. Nevşehir olarak sorunlarımız var. Bunları da bizzat 8 Nisan'da Sayın Başbakanımızla 9 saat boyunca 9 bakanımızla gerçekleştirdiğimiz toplantıda sorunları dile getirdik. İnşallah hükümet kurulup ortaya çıkarsa Nevşehir'in sorunları için hayırlı bir yol alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İftar yemeğine, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Mehmet Varol,  Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, çevre illerin oda ve borsa başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Yemek sonrasında Arif Parmaksız, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na geçmiş yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı anı olarak hediye ederken, Hisarcıklıoğlu da protokole TOBB tarafından hazırlatılan Dede Korkut Kitabı’nı hediye etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, beraberindekilerle birlikte Ürgüp’e geçti.