NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacak. 

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. S. Yücel Şenyurt’un bilimsel başkanlığında, 20 arkeolog ve 30 işçiden oluşan 50 kişilik bir ekip ile yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkı sağladığı Ovaören Köyündeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümünün 30 Ağustos’a kadar devam etmesi planlanıyor.
Bölgenin tarihsel kimliğini Neolotik dönemden daha da önceki dönemlere ulaştırmasını beklediklerini söyleyen yetkililer, günümüzde bir köy olmasına karşın Ovaören’in tarihi süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve Doğu ile Batı’nın birleştiği orta bir noktada bulunmasıyla jeopolitik bir özelliğe sahip olduğunu kaydetti.
Bu yılki kazı çalışmalarında antik kentin Hitit dönemindeki ismini ortaya çıkartacak yazılı belgelere ve Hitit saray kalıntılarına ulaşılması hedefleniyor.