Utrecht Jaarbeurs’de 14­17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin ikinci gününde Hollanda Nevşehir`liler federasyonu büyük bir etkinlik gerçekleştirirdi.

Sunuculuğunu Kanal Avrupa Televizyonu yapımcısı Mumin Uluç`un yaptığı programda sanatçılar Barış İçten ve Kazım Kalaycı yöremize özgü eserler seslendirdiler.

Programa Türkiye`den Kozaklı Belediye Başkanı Celaleddin Güven, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy katılırken, iş adamlarımız, federasyon üyelerimiz ve hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Program sunucusu Mumin Uluç yaptığı açılış konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, “bu tür bol katılımın olduğu etkinliklerde, bölgemizin tanıtımı çok büyük önem arz ediyor. Yeter ki bizler birlik ve beraber olalım“dedi.

Programda söz alan Kozaklı Belediye Başkanı Celaleddin Güven`de” Kozaklı bugün kaplıca ve otelleriyle ülkemizin sayılı termal tesisleri arasındaki yerini aldı. Nüfusu kadar otellerindeki yatak sayısı eşitlenir hale geldi. Sizlerden özellikle iş adamlarımızdan doğup büyüdüğünüz yerlere sahip çıkmanızı ve oralara yatırım yapmanızı istiyorum. Kozaklı seracılık ve hayvancılığın en modern uygulandığı Hollanda`yı örnek alarak bir üretim merkezi haline gelebilir bizler bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Programda konuşan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy`da Gülşehir`in bölge turizmi için önemli bir konumda olduğunu belirterek, “Turizm ve otelcilik yatırım yapmak isteyenler için cazip olduğu gibi, Kızılırmak havzasının da  hem üretim hemde sosyal tesis amaçlı önemli bir merkez haline gelebileceğini”  söyledi.

Aksam Rotterdam ve Amsterdam`da işadamalarıyle beraber olan Belediye Başkanları bolgenin sorunları ve yapılabilecek faaliyetler konusunda birebir görüşme imkanı buldular. işadamları destek sözü alırken, Heyetin eylül ayı içerisinde Nevşehir`e bir ziyarette bulunması bekleniyor.Program daha sonra günün anlam ve önemini belirten plaketlerin verilmesiyle son buldu.

Cultifest etkinlikleri 50 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor. Etkinliklerde 62 bin Pazar tezgahı, 90 adet fuar standı, 20 adet kültür standı büyük bir çocuk parkı ve konser salonu bulunuyor. Festivalde Nevşehir`den başka Karaman, Sivas, Kırşehir Kayseri illerinin de stant açarak, etkinlik yapması bekleniyor.

Kültür festivalinin ikinci gününe Nevşehir`liler damgasını vurdu.