Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bir Türk ile evlenmeye karar veren Hollandalı Adriana Maria Eijeriks, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İslamiyeti seçen Kadın Şükran ismini aldı.



 GÜLŞEHİR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ İHTİDA MERASİMİ DÜZENLEDİ.
            17.12.2015 Perşembe günü Gülşehir İlçe Müftülüğümüze gelen Hollanda vatandaşı Adriana Maria Eijeriks Hristiyan dinine mensup iken Müslümanlığı seçtiğini adını şükran olarak değiştirdiğini ve ihtida belgesi isteği ile müftülüğümüze müracaatta bulunmuştur.
 
Gülşehir İlçe Müftümüz Nuh ARSLAN İhtida merasimine ;
             Kur’an-ı Kerim’den “آمَنَ الرَّسُولُ “ (Bakara Suresi 285-286) Ayetinin okunuşu ile başladı (Tercümesi yapıldı) İlçe müftüsü أَنْ هَدَانَا اللَّهُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِي هَدَانَا لِهَـذَا وَمَا كُنَّا لِنَهْتَدِيَ لَوْلاَ  Ayetini okuyarak; Okunan Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim’dir. Elhamdülillah bu saatte Allah’ın doğru yolu olan İslâma girecek bir zatın ikrarına şahit olmak üzere toplandık.”hamd bizi buna eriştiren Allah’a mahsustur, eğer Allah’ın bizi eriştirmesi olmasaydı, biz hidayete ermiş olamazdık”(Araf-43)
 
            Muhterem Hanımefendi; İslâm’da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğrulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey Ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen O’dur. Allah’ın birliği inancına ve O’na teslimiyet üzere bulunmaya İslâm diyoruz. Cenab-ı Hak, Hz. Adem’den itibaren bütün peygamberlere bu yolu tebliğ etmelerini emreylemiştir. Her peygamber’in getirdiği din Müslümanlıktır. Gelen her peygamber dünyada insanları Allah’ın birliği esasına davet etmiştir. Her biri Allah’dan aldıkları emirleri ve yasakları insanlara bildirmiş böylece Tevrat, Zebur, İncil gibi semavi Kitaplar göndermiştir. Fakat sonra gelenler doğru olmayana bağlanmışlardır. Bunun üzerine Allah, bu ilahi risaleti tamamlamak üzere Hz. Muhammed’i son Peygamber olarak göndermiştir.
 
            Biz Müslümanlar bütün peygamberleri peygamber olarak tanırız. Hepsini hak, gerçek olarak biliriz. Hz. Musa ve Hz. İsa’ya da inanırız Fakat son peygamber Hz. Muhammed Mustafa onların risaletlerini tamamlamış, tek din yolu olan İslâm’da toplamıştır. Esasen Hz. Muhammed’in risaleti ve ismi Eski ve Yeni Ahid’te de belirtilmiştir, peygamberimiz diğer peygamberler gibi Allah tarafından vazifelenen, Allah’ın kulu ve elçisidir. Kendisine Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim son kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe inanırız. Melekler, Ahiret, Öldükten sonra dirilmek hakdır, gerçektir.
           
            İslâm’a girmek Allah’a ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.
 
            Şimdi ikrarınızı duyacağız ve sizin müslüman olduğunuza şehadet edeceğiz “Allah’ın huzurunda ve şahitlerin yanında isteyerek, severek bir baskı ile karşılaşmadan İslâmiyeti seçtim.”
 
            Şüphesiz inanırım şehadet ederim ki, Allah’tan başka ibadete layık ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed Allah’ın kulu ve Resulüdür.
 
           
 
 “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasulühü.” Diyerek Tekbir getirildi.
 
            Daha sonra İlçe Müftüsü Nuh ARSLAN ihtida başvurusunda bulunan şahsa ithafen Şu dakikadan itibaren şehadetinizle ve ikrarınızla İslâma girdiniz, müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Yeni adınız ( ŞÜKRAN )’dır. İslâm üzerine daim olunuz.
 
            Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslâma göre, İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah teala’nın bağışladığını, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelemektedir. Biliniz ki insanların yanılarak yapacağı günahları ancak Allah affeder. Bunun için ona yalvararak tövbe ve bağış istenerek af dilenilir. O kullarına çok yakındır. Dualarınızı tövbelerinizi kabul eder. Yaptıklarınızdan dolayı Allah’a karşı sorumlusunuz.
 
            İslâm’a giren bir insanın vazifeleri vardır: Yukarıda söylediğimiz şehadeti söylemek, Namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, zenginseniz zekat vermek, gerekiyorsa hacca gitmektir. Bunları yapmakla inşaallah iyi bir müslüman olursunuz. Bu vazifelerin neler olduğunu ve nasıl yapılacaklarını anlatan bir kitap vereceğim. (Diyanet İşleri Başkanlığının İngilizce Temel Dini Bilgiler kitabı ve İlmihal) onu okur, öğrenirsiniz. Allah sizin iyi yolda yaşamınızı kolaylaştırsın Şimdi Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetler dinleyelim ve dua edelim diyerek Al-i İmran suresi’nin 18-20 Ayet-i celilelerini İlçe Vaizi Mustafa ÇİFTCİ hocamızın tilavetiyle dinlendi. Akabinde şöyle dua edildi;
Bütün Alemleri yaratan, terbiye eden, esirgeyen ve bağışlayan, kıyamet gününün (Tek) sahibi ve maliki olan Allah’a hamdolsun.
 
            (Allah’ım) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz, bizi doğru yola, nimetine erdirdiğin ve gazabına uğramayanların, sapmayanların dosdoğru yoluna eriştir.
 
            (Yarab) Bize dünyada dirlik düzenlik, ahirette de iyilik, güzellik ver, bizi cehennem azabından koru.
 
            Yarab bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi ondan ayırma, bize kendi tarafından rahmet ver, şüphesiz cümlenin muradını veren ve bağışı sonsuz olan sensin.(amin)
 
İhtida merasimin bitiminde İslam ile şereflenen Şükran Sertkaya EİJERİKS hanımefendiye İlçe Müftümüz tarafından İhtida Belgesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın İngilizce ve Türkçe Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli İlmihaller hediye edilerek kendisine teşekkür edildi.



 
İhtida Nedir ?
Diğer dinlerden veya dinsiz iken İslâm'a girme anlamında bir terim olan ihtida sözlükte "doğru yolu bulmak; yol göstermek" manalarına gelen hüdâ (hedy hidâyet) kökünden türemiş olup "gerçeğe ulaşmak doğru yolu bulmak" demektir 
Terim olarak inançsız iken veya başka bir dine mensupken İslâm dinini benimsemeyi ifade eder. İhtida eden kimseye mühtedî adı verilir