Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir ev hanımı, kendisini savcı olarak arayarak ziynet eşyalarını isteyen dolandırıcıyı polise yakalattı. 

Ürgüp ilçesinde kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp arayarak bir suça karıştıklarını ve ellerinde bulunan değerli ziynet eşyalarını ve paralarını önceden belirledikleri yerlere getirmelerini isteyen ve bu yöntemle bir çok vatandaşı dolandıran çete üyeleri bu kez ilçede K.Ç. isimli bir ev hanımını aradı. K.Ç.’ye kendisini savcı olarak tanıtan şebeke üyelerinden biri, ev hanımının bir terör olayı ile ilgili soruşturmada isminin geçtiğini ve yapılacak olan bir operasyon için evinde bulunan ziynet eşyaları ve nakit parayı verdiği adrese bir poşet içerisinde getirmesini istedi. Konuşma sırasında aynı gün içerisinde telefon dolandırıcıları ile ilgili Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün belediye hoparlörlerinden yapılan duyurusunu hatırlayan ve telefondaki şahsın konuşma şivesinden şüphelenen ev hanımı, kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara ziynet eşyalarını söyledikleri adrese getireceğini belirterek telefonu kapattı.

Telefonu kapattıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu anlatan K.Ç., emniyet yetkililerinin içerisinde değersiz eşyaların bulunduğu siyah bir poşeti şahısların istedikleri adrese bırakarak ayrılmasını istemesi sonucu şahısların verdiği Ürgüp İtfaiye Müdürlüğü karşısındaki çocuk parkına giderek elindeki poşeti bıraktı. Bu sırada K.Ç.’yi izleyen sivil polisler, kadının bıraktığı ve içerisinde ziynet eşyaları olduğunu sandığı poşeti parktan alan çete üyesi A.G'yi (31) suçüstü yakaladı.

Savcının talimatı üzerine gözaltına alınan A.G., emniyet müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından cumhuriyet savcılığına sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan A.G., cezaevine gönderildi.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri; son dönemde dolandırıcıların kendilerini savcı, polis gibi tanıtarak insanlardan para ve ziynet eşyası istemelerinin en çok başvurduğu yöntemlerden biri olduğunu belirterek, vatandaşlar bu tuzağa düşmemek için arandıklarında en yakın güvenlik birimlerine başvurmalarını istedi.