Suç duyurusu öncesi Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türkiye genelinde Türk Eğitim Sen üyesi olan vatan sevdalıları, iktidar partisi gibi düşünmeyen, yalakalık ve tetikçilik yapmayan okul müdürlerinin eğitimden dışlanarak yöneticilik görevlerinin ellerinden alındığını söyledi.

Nevşehir’de İl Milli Eğitim Müdürvekili Osman Şimşek ve kendisine bağlı ilçe milli eğitim müdürleri tarafından iktidarın kendilerine emrettiği şekilde sendikalarına üye olan okul müdürlerine düşük not verilerek yıllardır emek verdikleri yöneticilikten ayrılmak zorunda bırakıldıklarını anlatan Uğur şöyle konuştu: 
"Okullarına milyonlarca lira yatırım yapmış, öğrencilerinin SBS, OGS ve üniversite sınavlarında Türkiye dereceleri kazanmasında rol almış okul müdürlerimiz bir kalemde iktidar partisi ve onun yöneticileri istedi diye düşük not verilerek eğitimden uzaklaştırılmıştır. Dün itibariyle İl Milli Eğitim Müdürvekili Osman Şimşek’i, not veren ekibi ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında idari soruşturma açılması istemiyle Valiliğe şikayet dilekçesi verdik. Bugün de Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Avukatlarımız önümüzdeki günlerde İdare Mahkemesi’ne dava açmak üzere tüm dosyalarını hazırladı."

Nevşehir halkından görevden alınan okul müdürlerine sahip çıkmaları çağrısında bulunan Uğur,"Burada amaç eğitimde kaliteyi artırmak değildir. Milli Eğitim’de kadrolaşmaktır. Okul müdürlerinin AKP iktidarı gibi düşünmelerini sağlamaktır. Bunun hesabı demokratik yollarla mutlaka sorulacaktır. Yüce Allah da soracaktır. Not veren arkadaşların hiçbiri toplum içerisine çıkamıyor. Yakın temas kurulduğunda 'üstümüze gelmeyin, hür irademizin dışında bize böyle emredildi' ifadelerinde bulunuyorlar. Bu Türkiye’nin geldiği durumu sosyolojik olarak ortaya koyduğu gibi iktidarın ötekileştirme politikasını, bizden olmayana yaşama şansı olmadığını göstermesi ve parti devletinin ortaya konmasıdır. Buna not verenler ve imza atan tüm herkesi, AKP teşkilatını ve üç milletvekilini kınıyoruz. Bunlar ancak hizmetli tayiniyle uğraşırlar. İlin yatırımıyla uğraşmazlar. Bu ilde 5 senedir yurt yapımı devam ediyor, teşvikte küme düşmüştür, çağdaş görüntüden uzaktır, işsizlik, borçlanma ve intiharda ülke genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Milletvekilleri bunları çözeceğine okul müdürlerinin kendi adamları olması için uğraşıyor." eleştirilerinde bulundu.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, basın açıklaması sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusuyla ilgili dilekçeyi vermek üzere Nevşehir Adliye Sarayı’na girdi.