Hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, mesai mefhumu gözetmeksizin, önemli ve zor bir görevi ifa eden Emniyet Teşkilatımız, başarılarla dolu 169 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Halkın can ve mal güvenliğini huzur ve sükûnunu sağlamak amacıyla kurulan polis teşkilatımız, milletiyle kucaklaşmış, en zor ve sıkıntılı anlarında onlara kucak açmış, bu uğurda can vermiş, şehit düşmüş, ailelerinden ayrı kalmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliği için görevini aksatmadan üstün gayret ve başarı içerisinde mesleğine devam etmiştir.

Son dönemlerde yaşanılan devlet kurumlarının top yekün itibarsızlaştırma çalışmalarının son halkalarından biride malasef emniyet teşkilatı olmuştur. Siyasi ikbal uğruna kurumların, toplum nezdinde yapılan itibarsızlaştırma hareketleri devlet ve millet kavramlarının içi boşaltılarak toplum mühendisliğine gidilmiştir. Ülkemizde paralel, üçgen diyerek hırsızlıkların, kendi milletine bomba atarak savaş çıkarma çabalarının,  milletimizin dini değerleri ile alay edilmesinin üstü kapatılmaya çalışılırken, diğer taraftan 40 bin kişinin katiline sayın denilmesinin, özerklik ilan edeceğiz ifadelerinin, yol keserek yüzü maskeli kişilerin kimlik kontrolü yapmalarının, şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarının bölünme çabalarına sessiz hatta zaman zaman destek ifadeleri bulunulması, her dönemde suni düşmanlar çıkararak millet ve devlet dizaynı çalışmaları, kaos çıkararak kaosdan beslenme çabaları devletimizin ve milletimizin bekası açısından en büyük tehlikeyi oluşturmaktadır.   

Dün aldıkları hediyenin Kur’an ve Sünnet açısından helalılığını tartışanların, bugün hırsızların, rüşvetçilerin, Kur’anın ayetleri ile alay edenlerin, devleti bölmeye çalışanların, hainlerin karşısında düşürüldükleri durum canları ile bedel ödeyen bu ülkenin güzel insanlarına ağır olmuştur. Unutmamalı ki insan onuru, şerefi ve haysiyeti her şeyin üstündedir.

 

Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin görevleri arasındadır. Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür.

Polis Haftası'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor,  ilimizde ve ülkemizde görev yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakar ve cefakar mensuplarını takdirle selamlıyor, görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum; tüm emniyet mensuplarımıza aile fertleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir hayat diliyorum.

 

Saygılarımla                          Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN