İcra Makamında Olanları Fiili Duaya Davet Ediyoruz

İcra Makamında Olanları Sözlü Duayla Birlikte Fiili Duaya Geçmeye Davet Ediyoruz
İsrail kuzuya suyumu bulandırdın diyen kurt misali Gazze’de uydurulamamış bahanelerle katliam yapıyor. İsrail’in binlerce hedefi vurduğu, 200’den fazla şehide neden olduğu saldırıları karşısında dün sesi çok çıkanların bugün sesinin çıkmamasını nasıl değerlendirmemiz gerekiyor?Bu zulme karşı çıkıyormuş gibi görünüp herhangi bir yaptırıma başvurmamak ne kadar doğru?
 
Türkiye dünyadaki milyarlarca Müslümanın ana vatanıdır. Türkiye bir şahsın liderlik iddiasında bulunmasına gerek kalmadan, herhangi bir sıfata da ihtiyaç duymadan İslam dünyasının fiili lideri ve hamisidir. Türk milletinin sahip olduğu duygu budur. Bu duygunun karşılığının Mecliste ve İktidarda tezahürü olması gerekir. Aksi takdirde başta Filistin meselesi olmak üzere mazlum milletlerin meselesi Türkiye’de politik tarafların elinde koz olmaktan öteye geçemeyecektir.
2002’de 544 Milyon dolar olan İsrail’den ithalatımızın 2014 yılında 2418 Milyon dolara çıktığı; Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetiminin Irak Merkezi Yönetimine rağmen ilk petrol satışını Türkiye’den geçen boru hattı ile Ceyhan üzerinden İsrail’e gerçekleştirdiği gerçeği ve Kürecik İstasyonunun İsrail’e istihbarat sağladığı iddiası göz önünde bulundurulursa İktidar sahiplerinin Ortadoğu halklarının kanı üzerinden siyaset yapıp birilerini konuya ilgisiz/tarafsız kalmakla suçlamak yerine samimi olarak ekonomik ve askeri yaptırımları gündeme getirmeleri gerekir.Yani artık sadece sözlü duayla ve lanetlemeyle kalmayıp yetki sahiplenin fiili duanın gereği olarak harekete geçmesi gerekmektedir.
Ne yazık ki ülkemizin güneyinde de Müslüman Türkmen kardeşlerimiz kendilerine Müslüman diyen her türlü zulmü meşru gören bir grup tarafından tehdit edilmektedir. Bu konuda da içeride kendi vatandaşlarına karşı (tarafların haklı ya da haksız olduklarını tartışmıyoruz) aslan kesilenlerin reel-politik hesaplar içinde boğulduklarını üzülerek müşahede ediyoruz. Türkiye atacağı adımlarda kimilerine göre otorite diye tarif edilen İsrail’in, Amerika’nın, Rusya’nın vs. adımlarını hesaplamak yerine atacağı adımları hesaplatabilecek durumda olduğunu fark etmelidir.
Biz EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları olarak bırakın Müslümanları Türkmen-Arap diye ayırt etmeyi, farklı dinlerden mazlumların da hakkını savunacak bir Türk Milletine inanıyoruz. Biz ülkemizin ve devletimizin başta manevi değerleri olmak üzere konumu, coğrafyası, kaynakları, nüfusu, insan gücü, ordusu ve ekonomisi ile kavli duaları fiili duaya çevirebilecek güce sahip olduğunu biliyoruz.
EKSEN EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ