Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yazman Köyü Ortaokulundan okul müdürünün Uçhisar Belediyesi’ne destek mesajı karşılıksız kalmadı.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yazman Köyü Ortaokul Müdürü ve İngilizce öğretmeninin Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a ve Uçhisar Belediyesi’ne ait sosyal paylaşım sayfalarına kitap desteği mesajını Uçhisar Belediyesi karşılıksız bırakmadı. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yazman Köyü ortaokulu öğrencileri için kitap kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Karaaslan 250 kişilik okula Kapadokya’dan bir nebze olsun yardım etmiş olursak ne mutlu bizlere diye konuştu. Karaaslan, “Şimdi ilk olarak benim sosyal paylaşım sayfama gelen ilk mesaj ile bu projenin başlangıcı oldu. Bana gelen ilk mesajda şu talep ediliyordu. Başkanım ben Şırnak iline bağlı İdil köyde okul müdürüyüm, burada elektrik kesintisi çok yoğun ayrıca internet yok dolayısıyla bizim çocuklarımız burada ancak kitap okuyarak kendilerini eğitim yetiştirebileceklerini düşünüyorum ve bu nedenle sizden yardım talep ediyorum diye gelen bir mesajdı. Biz bu mesajı cevapsız bırakmadık hemen geri dönüşüm sağladık. Ve belediyemiz Halkla İlişkiler nezdinde iletişimler kurarak daha sonraki yazışmalara altyapı oluşturduk. Ve en son olarak da okulda görev yapan Ahmet Bolat isimli öğretmenimizde kardeş okul başvurusu Şırnak diye mesajını bize gönderdi. Bu mesajda ise biraz önce bahsettiğim gibi 250 öğrencilik İdil Yazman köyü ortaokulu yardımlarınızı bekliyor. Kitap desteğine ihtiyacımız var talebinde bulunuyorlardı. Bizde Valiliğimize müracaat ederek olur iznimizi aldıktan sonra bugün itibarıyla kitap kampanyamızı başlatmış oluyoruz. Orada 250 öğrencimi inşallah hem ülkemiz için hem kendileri için hem aileleri için yetiştirmeye, geliştirmeye toplumun içerisinde yer almalarını sağlayacağız inşallah” dedi.
Kitap bağışından bulunmak isteyen vatandaşlara, öğrencilere ve sivil toplum kuruluşlarına da çağrı yapan Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Ellerinde kitapları olup bize bu kampanyaya katılmak isteyip ellerinde ki kitapları bize hediye etmek isteyen vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarına burada seslenme imkanı da bulduk. Uçhisar Belediyesi Halkla İlişkiler birimine bu kitapları göndermeleri halinde biz bunların organizasyonlarını sağlayıp göndereceğiz ya da belki de buradan bir heyetle birlikte kitaplarımızla gidip hem okulumuzu ziyaret edeceğiz hem de bu kitaplarımızı orada hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.
Şırnak’ın İdil ilçesi Yazman Köyü Ortaokulu öğrencilerine de mesaj gönderen Başkan Karaaslan, "Orada okuyan tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum" dedi. Karaaslan, ”Onlara da buradan başarılar diliyorum. Ülkelerine ve ülkemize birlikte sahip çıkacağımızın bilincinde olmalarını temenni ediyorum. İnşallah bunu hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde özellikle şu günlerde yaşadığımız bu ayrı gayrı düşünceler nezdinde bunun çok isabetli bir çalışma olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.