NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir’de tarımsal alanların sulanması konusundaki en önemli projelerden biri olan Seyfe – Kalaba sulama projesinin ihalesinin 2014 bahar aylarında yapılacağını, bu projenin hayata geçirilmesi ile üç ilçenin tarım arazilerinin daha verimli bir hale getirileceğini söyledi.

Nevşehir’in Kuzeyi olarak adlandırılan tarımsal bölgede bulunan Hacıbektaş, Gülşehir ve Kozaklı yöresindeki tarımsal arazilerin sulanması konusuna büyük önem verdiklerini, bu ilçelerimizde yapılan tarımın bölgenin tarımsal faaliyetlerinin büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çeken Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, özellikle tahıl üretiminin bölgemizde daha verimli bir hale getirilmesinde bu projenin ileriye yönelik çok önemli bir adım olacağını ifade etti.

Gizligider, “Bölgemizin kuzeyi olarak bilinen Hacıbektaş, Gülşehir ve kısmen de olsa Kozaklı yöremizde Yamula barajı marifetiyle tarımsal arazilerimizin sulanması hedefleniyor. Seyfe – Kalaba sulama projesinin ihalesinin ön hazırlıkları tamamlanmak üzere. Muhtemelen 2014 bahar aylarında bu projenin ihalesi yapılarak projenin hayata geçirilmesinde önemli bir adım atılacak. Bu proje özellikle tahıl üretimi yapılan bu bölgemizin sulanması ve daha verimli ürün elde edilmesi için büyük önem taşıyor. Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri olarak bizlerde bu projeyi önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.