Nevşehir İHH Temsilciliği organizasyonuyla İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde , 'Mazlum Coğrafyalar ve Türkiye'nin İşlevi' konulu bir konferans verildi.

Sunuculuğunu Fikret Çapacı'nın yaptığı, İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM'ın konuşmacı olarak bulunduğu söyleşi üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda gerçekleştirildi. 

Konferansa NEVÜ Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Acıgöl Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel, Genç İHH Genel Başkanı Fatih Yazıcı, Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Avlamaz, Alemdar İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Kapadokya Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Yakut, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Konferans, İstiklal Marşı, Arakan Özel Belgeseli, İlahiyat Fakültesinden Mustafa Aslantürk'ün tilaveti, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Genç İHH Genel Başkanı Fatih Yazıcı ve Nevşehir İHH Yönetim Kurulu Başkanı Baki Öncel’in selamlama konuşmasının ardından başladı.

'Mazlum Coğrafyalar ve Türkiye'nin İşlevi' konulu konferansı sunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Tüm Dünya'da müslamünalar üzerinde zulüm yaşanıyor. Müslümanlar günümüz dünyasında 3 şeyle karşılaşıyor. 1- Öldürülüyoruz 2- Sürgün ediliyoruz ve 3- Hapis ediliyoruz. Biz Ne doğu nede batı medeniyetiyiz. Biz şahit medeniyetiz. Şahitlik ediyoruz. Bu manada dünyanın tam dengesiyiz.  Biz bu aradan bir çekilsek insanlık yok olur. İşte Bizler çok çalışarak bu zulümü işleyenlerin her daim karşısında olmalıyız. Ben gittiğimiz bir çok mazlum coğrafyalarda atılan bombaların bire bir şahiti oldum. Kimse sen sağcısın sen solcusun, sen islamcı, sen Kemalist, senin sakalın var senin bıyığın var demeksizin hiçbir ayrım yapmadan bombalayıp insanları yok ettiler. Bu yüzden tamda şimdi kendi aramızda artık barışı sağlamalıyız. 

Kudüs kimin elinde ise dünyayı o yönetir

Dünyanın kurtuluşunun Kudüs’ün kurtuluşundan geçtiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: “Kudüs bütün semavi dinlerin kutsalıdır. Peygamberlerden izler taşır. Dünyada ilk kurulan mescid  Beytullah, ikincisi Mescidi Aksadır. İkisi de tarihte yıkılmış aynı yerlerine yeniden yapılmıştır. Mescidi Aksa tevhidin merkezidir. Niye Kudüs ve etekleri diyoruz? Çünkü Suriye’nin, Mısır’ın kurtuluşu Kudüs’ten geçer. Kudüs kimin elinde ise dünyayı o yönetir. Kudüs merkez ise, Suriye, Mısır, Lübnan, Irak vd. etekleridir. Bizler arkadaşlarımızla Kudüs özgürleşinceye kadar bu yoldan dönmemek üzere sözleştik. İçimizden kimileri sözlerini yerine getirdi, kimi de yerine getirmeyi beklemektedir. Allah’ın izniyle Mescidi Aksa’ da özgürce namaz kılacağız. Bu yolda bayan kardeşlerimize daha çok iş düşüyor. Bu yolun yiğitlerini yetiştirmeye gayret göstermelisiniz. Yükümüz çok, sorumluluğumuz ağır." dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İslam Dünyası’nda kan ve gözyaşı var. Afganistan’da Müslüman ölüyor Amerika ve NATO öldürüyor. Suriye’de Müslüman ölüyor işbirlikçileri öldürüyor. Irak’ta bu iş birlikte, fitne Müslümanları öldürüyor. Çeçenistan’da Rusya Müslümanları öldürüyor. Arakan da Burma öldürüyor. Katliamın en çok olduğu yer Doğu Türkistan. Doğu Türkistan da 1800 yılından bu güne kadar abartılı 65 milyon insan ölmüş. Abartısız rakam 35 milyon. Hepsinin üstü örtülüyor. Şimdi bile Doğu Türkistan da katliam olduğu zaman hiç kimse bilmiyor" dedi.
Zulüm her tarafta olduğunu ifade eden Yıldırım. "İslam Dünyası’nın var olduğu her yerde zulüm var. Doğu Türkistan’da gençler uyuşturucuya alıştırılmış durumda. İsrail’de Yahudiler arasında uyuşturucu yasak ama Arapların arasında serbest. İslam Dünyası’nı uyuşturmaya çalışıyorlar, akıllarını kullandırmamak için. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Düşünen, akıllı, bilinçli gençlere ihtiyacımız var diye konuştu.
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Mavi Marmara saldırısı oldu. İkinci Mavi Marmara için bize 1 milyon kişi başvurdu. Çünkü biz Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bunu onlar anlayamaz ama samimiyetle yardım eden kişiye Allah (C.C) karşılığını mutlaka verir.”