Nevşehir'de maddi sıkıntıları nedeniyle ev eşyalarını yıllardır yenileyemeyen iki ailenin mutluluğu için kolları sıvayan İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü, birçok eşyası eksik olan, birçoğu da kullanılmaz halde olan iki ailenin evinde tüm eşyaları baştan sına yeniledi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde İbrahim Barlık ailesi ile, 20 Temmuz Mahallesi'nde ikamet eden Kerem Dündar ailesi yeni eşyalara kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

İstanbul'dan gelen TRT ekibi de eşyaları teslim sırasında çekimler yaptı.  Çocuklara bisiklet ve ranzalardan, genç odası takımına ev halkına çamaşır makinesinden buzdolabına, halıdan perde ve şofbene kadar tüm eşyalar alınarak eve monte edildi. Ailelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından boyatılan evlere montajlanan yeni mobilya takımlarıyla örnek bir çalışma yapılmış oldu.

Eşyaların evlere teslimi ve montajı sırasında evin hanımları gözyaşlarını tutamazken, çocukların yeni oda, giysi ve bisiklete kavuşma heyecanları görülmeye değerdi.