Nevşehir İl Genel Meclisi, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN’ün Başkanlığında, Ürgüp İlçesi İl Genel Meclis Üyeleri Aynur ASİLTÜRK ve Abdullah ÇALIŞKAN ile birlikte Ürgüp İlçesi Köy Muhtarları istişare toplantısı yapmışlardır.
 
     Toplantıda 2014-2015 yıllarında yapılan çalışmalar ve 2016 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili detaylı bir şekilde görüşme yapılarak,tek tek köy köy değerlendirilmiştir. Ürgüp İlçesindeki yapılan çalışmalar;
 
1- Köylerimizin genelinde 78.941 m2  kilitli parke taşı dağıtımı ve döşenmesi tamamlanmıştır.
2- Köylerimiz genelinde İçmesuyu depolarının bakımı onarımı, klorlama şamandra sistemi depo etrafı himaye çiti yapılması işi tamamlanmıştır. 
3- Sarıhıdır ve Akköy köylerimize yeniden içmesuyu deposu yapım işi ihale edilmiş olup işin %90 nı tamamlanmış durumda olduğu için kısa bir zamanda köylerimize teslim edilecektir.
4- Ürgüp genelinde tüm köylerimizin evsel katı atıkları düzenli bir şekilde alınıp köylerimiz her daim temiz tutulmaktadır. Bu hizmetimiz 2016 yılında da devam edecektir.
5- Daha önce çocuk oyun grubu eksik olan köylerimizin çocuk oyun grubu tamamlanmıştır.
6- Yine Nevşehir İl Özel İdaremizce tahsis edilen ödenek ile kısım kısım köylerimizde eksik olan ilave kanalizasyon şebeke hattı yapılmış olup iş tamamlanmıştır.
7- Köylerimiz genelinde APÇ li (Aspesli) boruların yerine PVC borular döşenmiş olup tüm köylerimizde sıkıntılar giderilmiştir.(Başdere Köyü köyiçi aspesli boruların değişimi işi ihale edilmiş olup en kısa zamanda yapımına başlanılacaktır.)
8-Yine Nevşehir İl Özel İdaremiz tarafından Mustafapaşa daki hizmetlerimizi daha önceki yıllarda olduğu gibi aynen devam ettirerek içmesuyu şebeke hattı ve kanalizasyon hattını tamamen yenilemiş olup  köy halkının hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Mustafapaşa Köyümüzde Üniversite Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve sokak aralarında altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yerlerde yeniden parke taşı temini ve döşeme işi yapılmıştır.
9- Akcaören –Başdere, Akcaören-Yeşilöz köy bağlantı yolları asfalt yapılmıştır. 
10- İl Özel İdaremizin kendi bütçesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze aktardığı bütçe ile Ürgüp Merkez Ayhan ERTÜRK İlköğretim Okulunun istinat duvarı parke taşı çevre düzenleme işi yapılmıştır. Ürgüp Merkez İmam Hatip Lisemizin Dış Cephe mantolama işi tamamlanmıştır.
11- Kavak kasabası İbrahimpaşa Köyü Ortahisar Kasabası kanalizasyon tesisi yapımı bakım ve onarım işi ihalesi yapılmıştır.  
12- Aksalur-İncesu hattı 30.5 km asfalt yapım işi tamamlanmıştır.
13- İl Özel İdaremizin yama ekibi köy köy çalışmıştır.
 
     İlçemizdeki çalışmalarımıza ilave olarak Muhtarlarımızın talepleri bir bir dikkate alınıp İl Özel İdaremizce ekip ve ekipmana ihtiyaç duyulduğunda cevap verilmiş olup sorunlarına çözüm odaklı yaklaşılmıştır. Bu anlamda Köy Muhtarlarımız başta İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN’e ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN’a köylerine   gösterdikleri ilgi alaka ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.
İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN Ürgüp İl Genel Meclis Üyelerine çalışmalarından dolayı Köy Muhtarlarına ise katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu tür istişare toplantılarının diğer İlçe Köylerimizle de devam ettireceklerini ifade etmiştir. 
 
     Toplantı sonunda Ürgüp İl Genel Meclis Üyeleri Aynur ASİLTÜRK ve Abdullah ÇALIŞKAN daima köy sorunlarına duyarlı ve 7/24 yanlarında olan Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN Beyefendiye, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ Sayın Murat GÖKTÜRK, Sayın Ebubekir GİZLİGİDER Beyefendilere ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın Süleyman ÖZGÜN Beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular.