Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN Başkanlığında, Aynur ASİLTÜRK ve Abdüsselam GÖLTAŞ ‘dan oluşan divan katip üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile yoklama yapılarak Mayıs Ayı toplantısı açıldı. Nevşehir İl Genel Meclisi, beş gün süresince önceden belirlenen ve toplantı esnasında ek olarak gelen gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.

Toplantı ilk gün olan 02.05.2018 Çarşamba günü, Nisan ayı son toplantısında alınan meclis karar özetlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonra meclis gündeminde yer alan konular tek tek görüşülerek karara bağlandı.  

Mayıs Ayı Olağan Toplantı birleşimlerinde,

- Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Mustafapaşa köyü 43 pafta 4761, 4765, 4766 nolu parsellere ait şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişikliği,araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine.

- Nevşehir İli Merkez İlçe Boğaz Köyü 110 ada 123 nolu parsel ile  ve yine Boğaz Köyü 127 ada 6 nolu parsellere ait şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine.

- Sinerji Enerji A.Ş. nin 04.04.2018 tarih ve 141 sayılı yazıları ile; 2011 yılında elektrik üretimine geçen Bayramhacılı Barajı ile Bozca Köyü girişi arasındaki yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması taleplerinin; Bayramhacılı Barajı ile Bozca Köyü girişi arasındaki yolun,Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Köy Yolları Yapım Bakım ve Onarım Yönetmeliğinin 8. ve 9. Maddelerindeki şartları sağlamaması sebebiyle İl Özel İdaresi Yol ağına alınması hakkındaki talebin reddine.

- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bazı harcama kalemlerine ayrılan ödeneklerin yetmediği bazı harcama kalemlerine ayrılan ödeneklerin de fazla geldiği, fazla gelen ödeneklerin yetmeyen harcama kalemlerine aktarılmasına.

-5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 47. maddesi gereği, İl Özel İdaresi 2017 Mali Yılı Kesin Hesabının, İl Genel Meclisinin 04.05.2018 tarihli birleşiminde idaresince hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine.

-Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek yapılan müzakeresi neticesinde;Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve arazi toplulaştırmasına konu olan Köy Muhtarları ile yapılan görüşmeler sonucunda, konuya ilişkin araştırmanın daha geniş kapsamlı yapılması için çalışmaların devam etmesi amacıyla, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanacak raporun ileriki tarihlerde yapılacak olan İl Genel Meclis Toplantısına sunulmasına.

- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Gülşehir ilçesi Yeşilyurt Köyü Köyiçi mevkii, 1601 parselde kayıtlı 3.870,00 m2 yüzölçüme sahip kargir İlkokul ve müştemilatının, taziye evi ayrıca; yine mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Kozaklı ilçesi Küçükyağlı Köyü Köyiçi mevkii, 770 parselde kayıtlı 2.905,00 m2 yüzölçüme sahip avlulu kargir İlkokul ve lojmanını, taziye evi ve düğün merasimlerinde kullanılmak üzere; 5302 sayılı kanunun 10. maddesinin f bendi gereği 25 yıllığına, Köy Muhtarlıkları adına tahsislerinin yapılmasına.

- Nevşehir İli Derinkuyu İlçesi Suvermez Köyü, 383 ada 9 nolu parsele ait şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişikliğinin,  İl Genel Meclisince onaylanmasına.

- Ürgüp İlçesine bağlı Ağcaören Köyünün; İl Özel İdaresine geçen taşınmazların tekrar köy tüzel kişiliğine devredilmesi talebi hakkında alınan İl Genel Meclisinin 05.04.2018 tarih ve 47 sayılı kararının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili talebin, araştırılmak ve incelenmek üzere İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilmesine.

- Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Bahçeli Köyü, 1186 ve 1187 nolu parsellere ait Kayadan Oyma Soğuk Hava Depolama Alanına ilişkin şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine.

- İlimiz Merkez Çardak Köyü, 3178 nolu parsele ait Yer Altı Kayadan Oyma Soğuk Hava Depolama Alanına ilişkin şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine.

-Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek yapılan müzakeresi neticesinde;

a) Okul inşaatlarında komisyon tarafından görülen eksiklikler hakkında teknik ekip ve müteahhitlerin bilgilendirildiği, 

b) İlçe köy okullarında yapılması gereken eksiklikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden istenilen listeden tespit ederek, değerlendirme yapıp bakım ve onarımlarının birinci grup ve ikinci grup şeklinde programa alındığını birinci grup onarım ihalelerinin Nisan ayı içerisinde yapılacağını, ikinci grubun ise birinci grup bitiminin hemen ardından ihale edileceği,

c) Okullarda önceliğin mantoluma, elektrik tesisatı, kalorifer tesisatı onarımları ve fayansların değişimi gibi tamirlere öncelik verildiği, özellikle keşfi çıkan onarımların en kısa zamanda programa alındığı,

d) Görülen eksiklikler doğrultusunda ilçe köy okullarında yapılan tadilat çalışmalarını ve devam eden onarımlarını bunun yanında programa alınan yatırım çalışmalarını ilçe ilçe değerlendirerek tespit edilen eksikliklerin tamamlanması, tamamlanmadığı takdirde 2018 yılı yatırım programına ivedilikle alınması, bilgilerine ulaşılmıştır. Eğitim - Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine.

Dair kararlar alınarak Mayıs Ayı İl Genel Meclis toplantısı 08.05.2018 Salı günü sona ermiştir.

Toplantının sona ermesini müteakip,5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 15.maddesi gereğince alınan kararlar Valilik Makamına sunulmuştur.