Selçuk kardeşler için Çilehane'de düzenlenen törene, Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, kızı Aslı Selçuk, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu katıldı.
Selmanpakoğlu, burada yaptığı konuşmada, İlhan ve Turhan Selçuk'u şükranla andıklarını ve Hacıbektaş'ı tercih etmelerinden de onur duyduklarını söyledi.

Selçuk kardeşlerin yaşamları boyunca topluma örnek olduklarını ve ışık tutuklarını belirten Selmanpakoğlu, "İki duayen insanı Anadolu'nun tam ortasında, burada, bu topraklarda ağırlamaktan son derece onurlu ve mutluyuz. Selçuk kardeşler her zaman aydınlanmadan yana olmuşlardır. Cehalete karşı mücadele etmişlerdir. Bununla ilgili İlhan Selçuk bizlere hep 'tehlikenin farkında mısınız?' derdi.  Bizlerin dünya görüşüne hız veren, yön veren değerli üstatların anıları karşısında huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. 

Milletvekili Balbay ise kendisinin de bir gazeteci olduğunu anımsatarak, Cumhuriyet gazetesinde beraber çalışma fırsatı bulduğu Selçuk kardeşlerden, mesleğe ve hayata dair çok şey öğrendiğini kaydetti.

İlhan ve Turhan Selçuk'tan hayata her türlü olumsuzluklara rağmen gülümseyerek bakabilmeyi öğrendiğini ifade eden Balbay, "İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk ağabeylerimizden öğrendiğim bir şey vardır. O da inandığın değerlere sahip çıkıp, bu yolda asla pes etmemek, hayata tüm olumsuzluklara rağmen gülümseyerek bakabilmektir. Yani acıyı Bala çevirmek de bir sanattır düşüncesini bizlere öğretiler. İlhan Selçuk'u bir Ergenekon şehidi olarak görüyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Orhan Erinç de 1940'ların başından itibaren Turan Selçuk'un karikatürleriyle, İlhan Selçuk'un yazılarıyla günümüze ışık tutuğunu belirterek, Selçuk kardeşlerin sanatları ve yazılarıyla bir dünya aydını olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, İlhan ve Turan Selçuk için lokma ve etli pilav dağıtıldı. 

Programın Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde devam eden bölümünde ise CHP Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci-yazar Şükran Soner ve Miyase İlknur'un konuşmacı olarak katıldığı "İlhan, Turhan Selçuk ve Aydınlanma" adlı panel gerçekleştirildi.